10 curiozitati incredibile.Pregătește-te să fii uimit

Va prezentam mai jos un Top 10 curiozitati incredibile din lumea in care traim.

Cu aproximativ 200 de țări și peste 7,5 miliarde de oameni, lumea este plină de oameni, locuri și lucruri interesante, distractive și fascinante.

De exemplu stiati ca :

1 Coreea de Nord și Cuba sunt singurele tari în care nu puteți cumpăra Coca-Cola.
incredibile

2 –Cel mai tare ardei iute din lume este atât de iute încât te-ar putea ucide.

3-Cel mai lung nume pentru o locatie de pe planetă are 85 de litere.

incredibile

incredibile

4-În fiecare secundă, se nasc patru copii pe pe planeta noastră. Fa putin matematica si vei afla ca inseamna ca sunt aproximativ 250 de nasteri in fiecare minut, 15.000 in fiecare ora si 360.000 in fiecare zi.

5-Pe Pământ există în jur de 4 cvadrilioni de bacterii.Nu toate bacteriile sunt rele. De fapt, unele dintre aceste celule biologice itetive sunt de fapt bune pentru noi și ajută lumea în moduri diferite și complexe. Și asta este frumos de știut, având în vedere că există aproximativ 4 cvadrile miliardele de bacterii individuale pe planeta noastră, conform NPR .

6-Muhammad este considerat cel mai popular nume din lume.Potrivit Independent , aproximativ 150 de milioane de bărbați și băieți din întreaga lume împărtășesc acest nume. Popularitatea se datorează unei tradiții musulmane de a numi fiecare fiu întâi născut după profetul islamic.

7-Cea mai scumpă monedă din lume a fost vândută cu peste 7 milioane de dolari.Double Eagle din 1933 era o monedă americană de 20 de dolari din aur, care nu a intrat niciodată în circulație. Câteva dintre monede au fost făcute, dar majoritatea au fost distruse – au fost salvate pentru nouă, care s-au presupus furate de lucrătorii americani. 
După ani în care a circulat pe glob și a căzut în mâinile câtorva proprietari notabili – inclusiv regele Egiptului – una dintre monede a fost scoasă la licitație la Sotheby’s în 2002, pentru o sumă uimitoare de 7.590.020. Asta a făcut cea mai scumpă monedă vândută vreodată la licitație.

incredibile

incredibile

8-Se estimează că Suedia are mai multe insule decât oricare altă țară.Cu 221.800 de insule, se crede că Suedia are mai multe insule decât oricare altă țară din lume. Doar aproximativ 1.000 sunt locuite.

9-Există un site web care urmărește populația lumii în timp real.Începând cu anul 2019, populația umană totală este estimată la peste 7,7 miliarde de persoane. Și dacă doriți să urmăriți acea creștere în timp real, puteți să urmariti acest site  ceasul populației mondiale , care arată ridicările și coborârea pe măsură ce bebelușii se nasc și alte persoane mor. De asemenea, puteți vedea populațiile actuale din diferite țări, inclusiv China (1.420.000.000+), India (1.368.000.000+) și SUA (329.000.000+).

10-Toate furnicile de pe Pământ cântăresc la fel de mult ca toți oamenii.Populația totală de oameni care sunt în viață pe Pământ nu a lovit nici măcar 8 miliarde. În același timp, există 10 furniluri individuale (10.000.000.000.000.000) care se înghesuie în fiecare moment. Potrivit prezentatorului de animale sălbatice Chris Packham , care a apărut pe BBC , atunci când a fost combinat, toate furnicile acestea ar cântări aproximativ la fel ca noi toți oamenii.

CITESTE SI ???