10 curiozitati incredibile,despre furnici.

Stiai ca exista între 12.000 și 22.000 de specii clasificate de furnici în întreaga lume.Furnicile trăiesc pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.Deși nimeni nu vrea să vadă aceste incredibile insecte în casa lor, furniciile sunt destul de fascinante.În ciuda dimensiunilor lor mici, există multe de învățat de la această specie minunată care se găsește aproape peste tot pe pământ.

Descopera si tu 10 curiozitati incredibile despre furnici:

1-In coloniile de furnici sunt doar femele.Masculilor li se permite să stea o perioadă foarte scurtă de timp doar pentru imperechere și apoi sunt aruncați afară, sau mor pur si simplu.

2-Furnicile comunică prin miros.Acestea folosesc feromoni (substanțe chimice secrete) pentru a se înțelege intre ele.Fiecare colonie de furnici are propriul parfum unic, astfel încât furnicile intruse dintr-o colonie pot fi recunoscute imediat

3-Furnicile trăiesc mai mult decât orice alt tip de insectă ,mai exact ele pot avea o viata de până la 30 de ani!

4-În ciuda dimensiunilor mici, furnicile sunt insecte extrem de puternice! Pot duce de 50 de ori greutatea lor corporală, ceea ce le face una dintre cele mai puternice creaturi din lume în raport cu propria lor dimensiune.

10 curiozitati incredibile

10

5-Soarta unei furnici femele de a deveni muncitoare sau regină este determinată în principal de dietă , nu de genetică. După sex, reginele nu mănâncă săptămâni întregi

6-Unele furnici soldat fură ouă de furnici din alte colonii. Când ouăle eclozează, aceste furnici nou-născute sunt folosite ca furnici sclave

7- Aceste incredibile insecte au două stomacuri ,dar nu din lăcomie, ci pentru a ajuta colonia să funcționeze mai eficient. In unul dintre stomacuri își păstrează propria hrană pentru a o consuma, iar celălalt este pentru hrana pe care o împarte cu alte furnici. 

8-Furnica glonț care pot fi găsite în mai multe jungle umede, cum ar fi cea din Amazon, este insecta cu una dintre cele mai dureroase intepaturile din lume.Durerea persistă cel puțin 24 de ore. In unele triburi americane se practică ritualuri cu ajutorul furnicilor cu glonț. Băieții care sunt destinați să devină bărbați trebuie să își testeze forța și să supraviețuiască mușcăturii furnicii glonț. Este un test al curajului .

10 curiozitati incredibile

9-S-a testat că furnicile sănătoase evită persoanele bolnave. Ei fac acest lucru pentru a preveni răspândirea bolii de către colonie.aAcestea  produc în mod natural substanțe care distrug bacteriile, ciupercile și alte microorganisme.

10-Se crede că aceste incredibile insecte au existat pe planeta noastră de peste 130 de milioane de ani

Furnicile au o influență majoră asupra ecosistemelor din întreaga lume și rolurile lor sunt diverse. Ele ajută ecosistemul prin dispersarea semințelor, îmbunătățirea calității solului și polenizarea plantelor.