10 curiozitati interesante despre vin

Primul vin, sau mai bine zis prima băutură extrasă din sucul de struguri, datează în schimb din perioada neolitică.Vinul este dovada constantă că Dumnezeu ne iubește și adoră să ne vadă fericiți  – Benjamin Franklin .

Știați că strugurii sunt cel mai plantat fruct din lume?

1-Cea mai veche cramă din lume se găsește în peșterile din Armenia. Se precizeaza ca are o la o vechime de 6.100 de ani, si a fost descoperită între 2007 și 2010.

2-Pe vremea romaniilor femeilor le este interzis să bea vin –.Conform legii romane timpurii, femeile care beau vin erau considerate a comite o crimă. Femeile erau considerate slabe, iar vinul le putea expune pericolului. Dacă femeile erau prinse, puteau fi condamnate la moarte.

3- Obiceiul de a ,ciocni paharele cu un salut „aclamat” a venit din Roma veche, unde au folosit această metodă pentru a se asigura că nimeni nu încearcă să-l otrăvească pe celălalt ,paharele de lovire fac băutura să se scurgă dintr-un pahar in altul.

vin

4- Nu toate vinurile sunt mai bune daca sunt mai vechi . De fapt, 90 la sută din vinuri ar trebui consumate într-un an sau maxim 2 de la producția lor.

5- O vita de vie trebuie să crească timp de aproximativ patru până la cinci ani înainte de a putea fi recoltați primi struguri.

6-În Egiptul antic, capacitatea de a păstra vinul până la maturitate era considerată alchimie și era privilegiul doar al faraonilor.

grup stiai ca membri - 999curiozitati.ro

7- Pe lângă biserici și mănăstiri, alte două mari instituții medievale au obținut o mare parte din veniturile lor din vin: spitalele și universitățile . Cel mai faimos spital medieval dotat cu vin (acum muzeu) este frumosul Hôtel-Dieu din Beaune, Franța.

8-Stiati ca se servesc mai întâi vinurile mai ușoare și apoi să treceți la vinuri mai grele pe parcursul unei mese. În plus, vinul alb trebuie servit înainte de roșu, vinul mai tânăr înainte de bătrân și vinul sec înainte de dulce.

9-Unul dintre citatele din biblie despre vin este acesta „ Du-te, mănâncă-ți mâncarea cu bucurie și bea-ți vinul cu inima veselă”

10-Vinul este depozitat, culcat, deoarece dacă sticla este în picioare în sus, dopul s-ar putea usca și s-ar micșora ,ulterior ar intra aerul in sticla si vinul s-ar strica.

Să încheiem cu o curiozitate despre șampanie: știai că un dop de șampanie poate atinge o viteză de 65 km pe oră?

SURSE: 1 2

CITESTE SI:

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .