10 curiozitati si povesti fascinante,cu si despre caini

Oricine iubește câinii știe că există multe informații pe care trebuie să le cunoașteți pentru a avea o viata sanatoasa si fericita patrupedul mult iubit. In acest articol va prezentam 10 curiozitati interesante cu si despre caini care vă pot surprinde.

1-Dacă nu vor fi sterilizati, o femelă, partenerul ei și puii lor ar putea aduce pe lume peste 66.000 de câini în 6 ani! Sterilizarea câinilor este o operație de rutină, prin care sunt îndepărtate organele reproducătoare ale animalelor.

caini

2-Președintele Lyndon Johnson avea doi caini beagle numiți simplu El și Ea.Ambii caini s-au născut pe 27 iunie 1963. Din păcate, atât El, cât și Ea au murit la o vârstă fragedă. Ea a murit după ce a înghițit o piatră în 1964, iar El a fost lovit și ucis de o mașină când urmărea o veveriță peste proprietatea Casei Albe în 1966.sursa

3-Rușii au dresat câinii în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a rula misiuni de sinucidere cu mine legate de spate.Câinii erau aleşi din rasa alsaciană şi erau instruiţi să transporte explozibilul în interiorul liniilor inamice, unde erau vizate tancurile acestora. Potrivit Daily Telegraph, oficialii nazişti au adunat câini „educaţi” din toată Germania, pe care au încercat să-i înveţe să vorbească şi să apese anumite semnale folosindu-se de lăbuţe. 

4-Trei câini au supraviețuit scufundării Titanicului – un Pomeranian ,un Pekinez si un câine din rasa Terra Nova.Doar pasagerii de la clasa întâi și-au putut lua animalele de companie pe Titanic, iar cei mai mulți dintre aceștia i-au pus în cuști într-un loc special amenajat pentru câini.

caini

5- Cea mai veche rasă de caini cunoscută este cel mai probabil Saluki – antrenat inițial de egipteni pentru a-i ajuta să vaneze .Aceasta rasa este o combinatie între lup și vulpe.Ei au fost mumificați de către faraonii egipteni și venerați ca un dar de la Allah de către musulmani.

6-Câinele tău îți poate simți sentimentele. Acesta percepe schimbări subtile ale mirosului tau emanat de corp tău, ceea ce îl poate ajuta să-și dea seama cum te simți – cum ar fi ca mirosi a transpirația când devii nervos , fricos sau obosit.Un studiu efectuat la Spitalul Schillhohe din Germania a constatat că câinii pot simți mirosul multor compuși organici din corpul uman care arată că ceva nu funcționează corect

caini

7-Linsul este o modalitate prin care un câine poate demonstra că este supus față de cineva care este mai dominant decât el.

8-Se crede că forma feței unui câine poate indica durata lor de viață. Cei cu fețe plate se consideră că trăiesc mai putin dcât cei cu fețe ascuțite.

9-Uneori cainii se rostogolesc prin ceva pentru că doresc să ia mirosul cu ei, dacă le place în mod deosebit.

10-Motivul pentru care câinii duc uneori si ascund mâncarea într-o altă zonă sau cameră este pentru că ei cred că ești alfa haitei și ar prefera să mănânce în privat, unde nu vei încerca să le furi mâncarea.

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire