10 fapte neștiute despre albine si a consumului de miere

Albinele sunt incredibil de adaptabile și își fac stupul oriunde pot găsi condițiile potrivite. Acestea sunt extrem de răspândite si le putem găsi pe fiecare continent ,cu excepția Antarcticii! 

1-Albinele polenizează o treime din hrana globală, fără ele, multe plante ar muri,si prin urmare si omenirea nu ar duce-o bine.Lipsa albinelor ar putea însemna dispariția tuturor plantelor care polenizează. Fără polenizare, nu există semințe prin urmare ar dispărea o mare parte din hrana oameniilor dar si a animalelor .

2- Aproximativ o treime din alimentele pe care le consumăm se datorează polenizării de către albine si este singura insectă care produce hrană pentru consumul uman.

3-Albina este SINGURA insectă care a fost parțial domesticită pentru a fi folosită in folosul omenirii.

4-Mierea este singurul aliment care nu expira niciodata. Un explorator care a găsit un borcan cu miere vechi de 2.000 de ani într-un mormânt egiptean a spus că are un gust delicios!

5-Mierea are proprietăți antiseptice și a fost folosită în trecut pentru tratarea rănilor dar și ca măsură de prim ajutor pentru arsuri și tăieturi.

miere
miere

6-De fiecare dată când un animal mic, cum ar fi un șoarece sau o insectă , intră într-un stup , este adesea este ucis cu înțepături de către albinele care datorita greutati nu-l pot scoate afară din stup iar pentru a evita bacteriile periculoase de la descompunere il acopera cu propolis transformându-l practic invadatorul in mumie . Acest fenomen a fost observat încă de la vechii egipteni care au copiat ideea de a-și transforma faraonii în mumii și au folosit propolisul ca unguent pentru a-și bandaja mumiile.

7-Pentru a atrage albinele, florile produc nectar, o substanță formată din apă și zahăr din nectare, care se găsesc în interiorul florilor

8-Albinele pot efectua chiar și calcule foarte complexe : de exemplu, pot calcula cel mai scurt traseu pentru a vizita cel mai mare număr de flori.

9-Veninul de albine este folosit pentru a trata peste 500 de boli umane.

10-Ceea ce diferențiază regina albină de alte lucrătoare este hrana lor în stadiul larvar. Laptisorul de matca este hrana pe care oprimesc viitoarele matci, o substanta unica cu proprietati incredibile.

Produsele stupului sunt rezultatul muncii albinelor si constau din miere , propolis , polen , laptisor de matca si ceara .

Mierea– este produs alimentar pe care albinele domestice îl produc din nectarul florilor sau din secrețiile provenite din părțile vii ale plantelor .

miere

Propolisul – este o substanță produsă de albine, pornind de la rășinile pe care le colectează din mugurii și scoarța plantelor (plop, brazi, ulm, mesteacăn etc.) și pe care apoi le amestecă cu enzimele salivei , ceară și polenul acestora.

miere

Polenul este obținut folosind plase speciale plasate lângă stupi: în momentul nașterii larvelor , albinele culeg mai mult decât are nevoie stupul.Se prezintă sub formă de granule moi și maleabile și cu un parfum și o aromă înflorită , dulce , asemănătoare mierii crude.

miere

rrrrrr - 999curiozitati.ro

Laptisor de matca este considerat cel mai valoros și mai bogat produs al stupului, lăptișorul de matcă apare ca o substanță albă , lăptoasă și vâscoasă , produsă de glandele salivare ale albinelor.

1 - 999curiozitati.ro

Ceara de albine a fost singurul material de acest gen disponibil de mii de ani și a fost folosită în sute de moduri diferite. 

surse : https://fajnepodroze.pl/pszczoly-ciekawostki/

https://www.cure-naturali.it/articoli/vita-naturale/vita-green/prodotti-alveare.html

CITESTE SI:

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .