13 curiozități interesante despre ciocolata

Ciocolata este mult mai mult decât o gustare iar în trecut, a fost atât de apreciată încât fost folosită ca monedă de schimb.S-a dovedit științific că pofta de ciocolată nu poate fi înlocuită cu nici un alt aliment.

1-Stiai ca ciocolata este singurul aliment  care se topește la 33 de grade fiind chiar sub temperatura corpului uman. Acesta este si motivul pentru care ciocolata se topește atât de ușor daca o ti in mana sau in gura.

2-Stiai ca 7 iulie este cunoscută drept Ziua Ciocolatei.In anul 1550 ciocolata a fost adusă pentru prima dată în Europa.

3-Arborii de cacao pot trăi până la 200 de ani si este nevoie de 400 de boabe pentru a face un kilogram de ciocolată.Fiecare fruct conține aproximativ 20-40 de boabe de cacao, care sunt adesea culese manual.Deci, putem spune ca ciocolata este un fruct și știm cu toții cât de sănătoase sunt fructele si legumele!

4-Napoleon avea întotdeauna o ciocolata cu el si manca ori de câte ori avea nevoie de un aport de energie.

5-Consumul de ciocolata fără adaos de zahăr acționează ca un super laxativ pentru corp.

6-Asigurați-vă că nu dați niciodată ciocolata animalelor de companie respectiv câinilor și pisicilor pe care le aveți, Acest lucru deoarece poate fi letal pentru animăluț iar dacă nu-i ucide, riscă să se îmbolnăvească foarte tare. 

7-Ciocolata poate stimula fluxul de sânge către creier și poate îmbunătăți concentrarea și memoria.Poate ai observat si tu asta!

8-Ciocolata alba nu exista.Din punct de vedere tehnic, ciocolata albă nu este considerată ciocolată deoarece nu conține produsul principal, care este cacao. Acest a ciocolata alba este rezultatul unui amestec de zahăr, vanilie si unt .

9-Biserica Catolică a asociat cândva ciocolata cu comportamentul eretic, inclusiv blasfemia, extorcarea, vrăjitoria, seducția,etc.Posibil din cauza plăcerii pe care o aveai când o consumai.

10-Se pune ca naziștii foloseau ciocolata pentru a-i atrage pe evrei în vagoane destinate lagărelor de concentrare.

11-În Mexic , vindecătorii ,vracii foloseau ciocolata pentru a trata mai multe boli, cum ar fi bronșita iar in unele regiuni, copiii beau ciocolată topita dimineața pentru a evita înțepăturile de scorpion și albine.

12-Cea mai în vârstă persoană din lume și-a atribuit varsta (122 de ani) datorita unei diete cu ulei de măsline, vin de porto și 1 kg de ciocolată pe săptămână. – Sursa

13-Ciocolata a fost consumată prima data in stare lichida nu si solida cum o găsim acuma.

ciocolata

CITESTE SI:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informatiile luate din anumite carti citite , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi cand ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu stim sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fara, insa, a mentiona sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .