13 fapte interesante despre numărul 13

Mulți oameni încearcă sa evite si sa se ferească de tot ceea ce este asociat cu numărul 13, deoarece cred unii că acest număr le va aduce doar ghinion.

1-Deoarece numărul 13 este etichetat drept număr cu ghinion , clădirile înalte , hotelurile, aeroporturile si chiar spitalele din întreaga lume încearcă să evite acest număr.

2-Treisprezece persoane au participat la Cina cea de Taină. Iuda a fost ultimul care a sosit, făcându-l al 13-lea oaspete. Pentru că l-a trădat pe Isus, unii oameni cred că de acolo a apărut această frica către acest numar.

3-În anumite țări, precum Belgia, unii angajați primesc salariul in data de 13 așa că, aceasta cifra poate fi un număr norocos pentru respectivii angajati.

4-Există o legendă nordică care are 12 zei așezați la un banchet când apare al 13-lea zeu (neinvitat), Loki. Loki a ucis unul dintre ceilalți zei, ceea ce a dus la evenimente nefericite in acea perioada.

5-Specialistii de de la NASA nu au avut si ei parte de cel puțin un eveniment nefericit unde a fost implicat si acest numar . Singura misiune nereușită pe Lună cu echipaj uman a fost Apollo 13.

6-Pe vremea execuțiilor publice existau construite exact 13 trepte conduceau condamnații la spânzurătoare.

7-Există o veche superstiție care spune că dacă ai 13 litere în numele tău, ghinionul te va urma toata viata

grup stiai ca membri - 999curiozitati.ro

8-. În capitolul 13 din Apocalipsa citim: „Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; pentru că este numărul unui om și numărul lui este șase sute șaizeci și șase.”

9-La restaurantul Hotelului Savoy din Londra, ei iau numarul 13 in serios. Dacă va faceți o rezervare pentru 13 persoane, se va pregăti o masă pentru 14. Locul 14  la masă nu va fi gol ,va fi ocupat de o statuie în formă de pisică.

10-In orașul Florența, casele între numerele 12 și 14 sunt marcate cu 12,5. 

11-Pentru a evita accidentele cauzate de ghinion, la Formula 1 nu exista nici o mașină cu numărul 13.

12-În pachetul de tarot, cartea numărul 13 este cartea morții. 

13-Credeți sau nu, numărul 13 este unul dintre cele mai puțin extrase numere la loterie. 

sursa: https://www.guiadoscuriosos.com.br/blog/folclore-2/quem-tem-medo-do-numero-13/

CITESTE SI:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire