15 fapte interesante si posibil nestiute ,despre pisici

În afară de caini  pisicile sunt astăzi cel mai popular animal de companie in randul iubitoriilor de animale.Iată lista noastră cu 15 fapte interesante despre pisici despre care posibil sa nu le cunosti.

1-Pisicile își folosesc mieunatul doar pentru a vorbi cu oamenii, nu unul cu celălalt.Singurul moment în care miaună pentru a comunica cu alte feline este atunci când sunt pui si semnalul este adresat mamei lor.Pisicile folosesc alte modalități de a comunica între ele, cum ar fi ronțăitul, șuieratul și scuipatul.

128918 - 999curiozitati.ro

2-În Egiptul Antic , când pisica unei persoane a murit, proprietarul își radea sprâncenele pentru a reflecta durerea lor.

3-Ceapa, usturoiul, roșiile verzi, cartofii cruzi, ciocolata, strugurii și stafidele sunt toate alimente nesanatoase pentru pisici. Laptele nu este toxic, dar poate provoca stomac deranjat și gaze.

4-În Scoția a fost construit un turn pentru pisici in special pentru o pisică numită Towser, în comemorarea uciderii ei peste 30.000 de șoareci de-a lungul vieții.(Oare cine ia numarat)

5-O singură pereche de pisici și pisicile lor pot produce până la 420.000 de pisici în doar 7 ani. Un motiv intemeiat sa luati măsuri si să vă asigurati că pisica dvs. este sterilizată.Pisicile sterilizate , spre deosebire de cele nesterilizate , rămân jucăușe până la bătrânețe, deoarece mintea lor este liniștită.

6-Câinele sau pisica vă pot citi dispozițiile. Dacă sunteți trist sau sub stres, este posibil să observați o diferență în comportamentul câinelui sau pisicii.

122029 - 999curiozitati.ro

7-Pisicile, cămilele și girafele merg simultan cu 2 picioare in dreapta și 2 stânga.

8-Pisicile pot scoate 100 de sunete vocale comparativ cu câini care pot 10 sunete .

9-Stiati ca : Singurul animal domestic nementionat in Biblie este pisica.

10-Simțul mirosului unei pisici este de aproximativ 14 ori mai mare decât cel al unui om.

11-Pisicile care cad de la o inaltime de cinci etaje au o rată de supraviețuire de 90%.

12-Pisicile au limbi asemănătoare hârtiei de șmirghel pe care le folosesc pentru a se curăța și îngriji singure.

13-Toți pisoii se nasc cu ochi albaștri și vor avea culoarea complet dezvoltată a ochilor la aproximativ 8 săptămâni.

14-Există mai mult de 500 de milioane de pisici domestice în lume, si aproximativ 40 de rase recunoscute.

15-Deși se crede de obicei că vechii egipteni au fost primii care au domesticit pisicile, cea mai veche pisică cunoscută a fost găsită recent într-un mormânt vechi de 9.500 de ani, pe insula mediteraneană Cipru.

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire