13 fapte istorice incredibile,pe care nu ți le-a spus nimeni

Despre anumite fapte istorice se învață de obicei la școală ,dar cu siguranță, acestea nu ti-au fost prezentate de nimeni.O sa ramai dea dreptul șocat sa vezi prin cate fapte istorice incredibile a trecut omenirea pana in momentul de fata.

De exemplu, știați că cel mai lung an din istorie a avut 445 de zile?Motivul si de ce?Iulius Caesar a adăugat două luni bisect în plus pentru a recalibra calendarul în pregătirea reformei sale calendaristice, care a intrat în vigoare în anul 45 î.Hr.

1-Alexandru cel Mare a fost îngropat de viu accidental sau in necunostinta de cauza .Marele cuceritor a avut parte de o boala rara care l-a lăsat paralizat timp de șase zile, răpindu-i treptat capacitatea de a se mișca, de a vorbi .Supusi lui crezand ca a murit la ingropat pur si simplu de viu.Paralizia i-ar fi restrâns treptat mușchii respiratori, până când respirația i-ar fi fost atât de mică încât medicii nu au putut observa că era în viață.Alexandru cel Mare a cucerit și a creat cel mai mare imperiu terestre pe care l-a văzut vreodată lumea. Se întindea din Balcani până în Pakistan.sursa. Alexandru cel Mare a numit peste 70 de orașe după numele sau.

2-La Jocurile Olimpice antice, sportivii participau dezbracati.Sportivii au făcut acest lucru pentru a-i imita pe zei, dar și pentru a-i ajuta să curețe ușor toxinele de pe piele prin transpirație după fiecare intrecere sportiva.Stiai ca au existat si femei Gladiatori în Roma Antică! 

fapte istorice

istorice

3-Cuceritorul celebru, Napoleon Bonaparte, a fost odată atacat de…….iepuri.Cum a fost posibil?Ceruse să fie organizată o vânătoare de iepuri pentru el și oamenii săi. Când iepurii au fost eliberați din cuști, iepurașii au incept sa il atace pe Bonaparte.A urmat un masacru pentru iepurași ,înfăptuit de oamenii lui.

4-Marcus Crassus a fost omorât ,cu aur topit care i-a fost turnat direct pe gât.După o discuție nereușită de pace cu adversarii sai aceștia l-au capturat si datorita lacomei pe care o avea i-au turnat aur topit pe gât, ca simbol al setei sale de bogăție.Marcus Licinius Crassus a fost cunoscut ca cel mai bogat om din Roma în timpul vieții sale.

5-Stiai ca Rusia au sarbatorit cu vodcă sărbătorind sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial!Rusia s-a transformat rapid într-o mahmureală la nivel național.Au durat 22 de ore până când țara s-a confruntat brusc cu o altă criză: au rămas complet fără vodcă.

6-În 1945, o bombă cu balon lansată de Japonia a aterizat în Oregon.A căzut peste o femeie și cinci copii, care au murit când a explodat. Acestea au fost singurele victime ale celui de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul SUA.

fapte istorice

istorice

7-Romano-catolicii din Bavaria au fondat în 1740 o societate secretă numită Ordinul Pug.Pentru a deveni un membru nou al sectei religioase însemna că trebuia să treci printr-o serie de teste comice și hilare. Noilor membri care doreau sa adere la aceasta secta , li s-a cerut să poarte un guler de câine și trebuiau să zgârie ușa pentru a putea intra in casa.Dupa ce intrau in casa erau legați la ochi si li se creau sa latre unul la altul.

8-În secolul al XVII-lea, europenii erau niște adevarati canibali .Se zvonea că cadavrele ar putea vindeca diferite boli.

9-Oliver Cromwell a interzis consumul de plăcintă în 1644, declarând-o o formă păgână de plăcere.Oliver Cromwell, depunea eforturi mari pentru e a combate lacomia.

10-Adolf Hitler a ajutat la proiectarea Volkswagen Beetle.Cu toate acestea, mașina construită a fost destinată în primul rând armatei germane, nu pentru popor . Mașinile mici pentru oameni au început sa fie construite abia după război.

11- In America colonială, sclavii își puteau câștiga libertatea prin procese.Sansele de a castiga un proces erau foarte mici iar cei care castigau dat fiind faptul ca nu aveau un nume li se spuneau „Freeman”, adica om liber.

12-Spartanii erau atât de bogați încât nimeni nu trebuia să muncească.Când un băiat spartan a ajuns la maturitate și a devenit bărbat, statul i-a acordat teren agricol , inclusiv cu slavi care sa lucreze pamantul.

13- În timpul Primului Război Mondial, francezii au construit un „Paris fals”.Potrivit arhivelor descoperite de ziarul Le Figaro , planificatorii militari credeau că piloții germani ar putea fi păcăliți să distrugă orașul fals, mai repede decât pe cel real. La începutul anilor 1900, radarul nu fusese inventat și cu siguranță nu exista GPS sau alte instrumente de navigație sofisticate,deci posibilitatea de a fi păcaliți era destul de mare .

jpg - 999curiozitati.ro

CITESTE SI:

adevarat africa amuzant baiatul japonez buncar caini ceapa cele mai scumpe Cernobîl ciocolata clarvazatoare colturi ale lumii conspiratie craciun curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente inventii limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea mister nu stiai asta pisici razboi ritual unic romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare top religii in lume trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire