21de curiozitati amuzante,care te vor uimi

Cu cât îmbătrânim, cu atât este mai dificil sa existe lucrurile să ne mai uimească.Totuși,mai exista diferite fapte ,care ne uimesc zi de zi.Deci,dacă aveți la dispoziție 5 minute,de ce să nu cititi aceste 21 de fapte amuzante, dar adevărate,care vă vor șoca si amuza in acelas timp!

1-Oamenii sunt singurele fiinte care roșesc.Inroșirea feței pe fond emoțional este rezultatul unui impuls, pozitiv sau negativ, de la nivelul psihicului, care scoate la iveală slăbiciuni ale conștiinței umane în raport cu influența pe care o au cei din jur.

2-Nările tale funcționează pe rând.Când respirăm , o nară face cea mai mare parte a muncii la un moment dat, sarcinile schibanduse la fiecare câteva ore.

3-Butoanele(clanta,manerul) din ușă realizate din cupru se auto-dezinfectează.Cuprul și aliajele sale, cum ar fi alama, au fost mult timp materiale populare pentru fabricarea butoanelor ușilor. Se pare că acest lucru nu poate doar pentru că nuanța metalului îl face să arate frumos. De fapt, s-a descoperit că materialul ucide bacteriile.

4-Lovind capul de un perete timp de o oră, poti arde 150 de calorii,sau vă puteți plimba câinele timp de 45 de minute, care, de asemenea, arde 150 de calorii – și este mult mai puțin dureros.

curiozitati amuzante

amuzante
21de curiozitati amuzante,care te vor uimi 4

5-Cea mai veche glumă despre „mama ta” a fost descoperită pe o tabletă babiloniană veche de 3.500 de ani.

6-Strugurii se aprind în cuptorul cu microunde. Un studiu din martie 2019 publicat în  Proceedings of the National Academy of Sciences a  raportat că flacariile apar ca urmare a electronii și a ionilor liberi care se formează în plasmă atunci când strugurii se încalzesc.

curiozitati amuzante
amuzante

7-Folia cu bule a fost inițial inventată initial ca tapet.

8-Un bărbat brazilian a fost ucis în pat când o vacă a căzut pe acoperiș și a aterizat asupra lui.În 2013, Joao Maria de Souza stătea întins în pat când o vacă care pășuse pe un deal din spatele casei sale a intrat pe acoperișul din azbest și a căzut , aterizând pe de Souza, potrivit celor de la BBC. Bărbatul rănit a fost dus la un spital unde a decedat ulterior.

9-Premiul Nobel pentru Pace este numit pentru Alfred Nobel, inventatorul dinamitei.

10-Înainte de 1913 părinții își puteau trimite copiii la bunica prin poștă – prin serviciul poștal.În ciuda declaraților oficialilor poștei de la acea vreme că nu este uman să transporți oameni în aceste condiții, cel puțin cinci copii au fost expediate oficial și livrați între 1913 și 1915.

11-Norvegia a cavalerat un pinguin. Un pinguin cavaler pe nume Brigadier Sir Nils Olav III. El este mascota și colonelul-șef al Gărzii Regelui Norvegiei și este al treilea pinguin rege care slujește. Primul pinguin Sir Olav a servit între 1972 și 1987.

12-Este ilegal în Elveția să vă tundeți peluza duminica.În Elveția, nu aveți voie să vă tundeți peluza, să construiți orice, să vă spălați mașina sau să spânzurați hainele pentru a se usca duminica. Elvețienii cred că duminica este o zi pentru odihnă, iar treburile casnice zgomotoase și enervante nu ar trebui să interfereze cu relaxarea tuturor.

13-Merele îți oferă mai multă energie decât cafeau.Ia în considerare sa servesti un măr în loc să cumperi o ceașcă de cafea. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, fibre, vitamina C și minerale, consumul de mere este opțiunea perfectă (și sănătoasă) pentru a vă ajuta să rămâneți energizat toată ziua.

14-Numele original pentru motorul de căutare Google era Backrub. A fost redenumit Google după googol, care este numărul unu urmat de 100 de zerouri. ( about.google )

15-Wombats (o specie de marsupial cu aspectul unui urs care trăieşte în sud-estul Australiei şi în Tasmania) este singurul animal a cărui excrement are formă de cub. Acest lucru se datorează modului în care intestinele sale formează fecalele. Animalele stivuiesc apoi cuburile pentru a-și marca teritoriul.

16-Înainte de inventarea televizorului color, 75% dintre oameni spuneau că visează în alb și negru. Astăzi, doar 12% o fac.Televizorul a fost inventat la numai doi ani de la inventarea pâinii feliate.

curiozitati amuzante

amuzante

17-În Queensland, Australia, este ilegal să deții un iepure de companie, cu excepția cazului în care ești magician.

18-Înainte de 1800, oamenii aveau un „primul” și „al doilea somn”. Dormeau 3-4 ore, se trezeau 2-3 ore pentru a face un anumit tip de activitate, apoi se întorceau la culcare până dimineața.

19-Creatorul Cubului Rubik , Erno Rubik, a avut nevoie de o lună pentru a rezolva cubul după ce l-a creat; din iunie 2018, recordul mondial este de 4,22 secunde.

20-În 2014, o femeie dispărută într-o vacanță în Islanda a fost găsită când s-a descoperit că se afla în grupul de căutare, căutându-se pe ea însăși.

21-Flintstones a fost cea mai profitabilă franciză de rețea de desene animate de 30 de ani, asta înainte de apariția The Simpsons .

citeste si ???

actorii albine amuzant BENEFICII DUS CALD beneficii dus rece beneficiile mierii biblia caini ceapa celebrități conspiratie craciun credinta curiozitati despre telefoane curiozitati elefanti CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati vin de ce aduce ghinion nr 13 elefantii se tem de albine ghinion GLADIATORI iepuri imediat imediat după ce ați atins incredibil indusii ingenios interzis alimente mierea mister nr 13 nu stiai asta oua piramide pisici Povestea punct rosu razboi romania România Secretele telefoanele ne fac prosti vanzare bunica VIN vopsim ouale

Distribuie mai departe