4 alternative de a înlocui cu succes uleiul la gătit

Uleiul vegetal este adesea prezentat ca o alternativă Există o mulțime de opțiuni dacă nu vrei sau pur si simplu nu ai pe moment ulei vegetal in bucatarie! Noi va prezentam mai jos doar câteva alternative ,dar cu siguranța sunt mult mai multe.

Experții din domeniul sănătății precizează ca anumite uleiuri vegetale (cum ar fi soia, porumb, semințe de bumbac, floarea soarelui și arahide) oferă o cantitate excesivă de acizi grași si prin urmare consumat in cantități mari poate fi dăunător pentru sănătatea noastră.

Untura -este a doua cea mai mare sursă alimentară de vitamina D. Daca dorim sa prăjim cartofi ,untura le poate da o savoare deosebita fata de uleiul clasic. Untura este un aliment tradițional si in acest aliment nu o sa găsim E-uri, coloranți și conservanți. Carnea de porc ținuta in untura poate fi comestibila câteva luni bune. Acest procedeu se realizează si astăzi in mediul rural in special in preajma Crăciunului când țăranii sacrifica porcul iar o parte din carne se pune in borcane cu untura pentru o conservare cat mai buna si pe o perioada cat mai lunga de timp. Untura o putem lua atât din slănina cat si osânza porcului. In cantitate mai mica o putem găsi si la păsări după sacrificare.

uleiul

Untul -Untul poate să nu fie cel mai sănătos înlocuitor de pe această listă datorită conținutului său ridicat de grăsimi saturate plus va va oferi, o aromă delicioasă in mâncare. Este un înlocuitor excelent pentru uleiul vegetal in special pentru produsele de patiserie sau oricând trebuie să adăugați o savoare deosebita unui fel de mâncare. Untul este format din grăsime (80%), lapte (5%) și apă (15%).  Margarina o putem trece si ea ca si untul pe aceasta lista ca si inlocuitor. Alimentele gătite cu unt ar trebui să fie sote, nu prăjite pentru prăjit se recomanda untura sau sarea .

Smântâna – de asemenea poate fi un înlocuitor la uleiul vegetal in aceiași categorie putem baga iaurtul si maioneza .

Sarea -O alta alternativa, la ulei atunci când doriți sa prăjiți o bucată de carne este sarea grunjoasă, care este pusa în tigaie și încălzita. Când temperatura este potrivită, se poate pune carnea pe stratul de sare iar prin acest mod se împiedică lipirea cârnii de tigaie. Când este gata , răzuiești toata sarea de pe carne si se poate consuma liniștit.

Sau pur si simplu puteți folosi Tigai cu interior antiaderent sau vase de gătit cu abur .

uleiul

sursa: 1

Citește si :

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .