6 curiozitati incredibile despre gladiatori

Luptele cu gladiatori au avut loc timp de peste 650 de ani în Imperiul Roman

1- Gladiatori, erau luptători profesioniști care se luptau într-o arenă, ca distracție pentru mulțime. Marea majoritate a gladiatori erau bărbați  dar erau si câteva excepții când existau si femei gladiatori .Majoritatea gladiatorilor erau sclavi,antrenati in scoli speciale conduse de foști gladiatori pentru a deveni cei mai buni luptatori.

2-Conform interpretărilor academice moderne, luptele organizate cu gladiatori au fost folosite ca si un control social și au funcționat pentru a distrage atenția populației de la diferite probleme precum lipsa hranei și problemele de sănătate ,In ziua de azi avem ceva asemănător mai exact acele emisiuni de la TV care distrag de multe ori multa populație.de la adevăratele probleme cu care se confrunta tara.

3-Cele mai scumpe au fost bătăliile navale ale gladiatorilor, numite naumachia. Cea mai mare a fost organizată din ordinul împăratului Claudius. Pe lacul Fucino de lângă Roma unde au fost lansate 50 de nave de război, numărul gladiatori a fost de 20 de mii de oameni. Numărul de spectatori a fost în jur de jumătate de milion de oameni. sursa

4-Sudoarea gladiatorilor din Roma antică era un produs foarte căutat. Femeile bogate plăteau o grămadă de bani pentru transpirația și murdăria colectata de pe corpurile gladiatorilor celebri, folosindu-le ca cremă de față sau o adauga ca supliment in parfumuri.

5-Când un gladiator câștiga bătălia, el primea niște recompense. Dacă reusea sa câștige destule bătălii, el putea să-și cumpere libertatea și să se întoarcă în țara natală.

6-Nutriția adecvată a fost o condiție prealabilă pentru o stare cat mai bună. Unul dintre ingredientele obișnuite dinmeniul lor zilnic era terciul de orz amestecat cu fasole, care îi făcea adesea obezi, si acest fapt era un avantaj pentru că stratul de grăsime îi proteja mai bine de răni.

CITESTE SI:

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .