6 metode ingenioase si deosebite ,de vopsit ouăle

 

Tradiția vopsirii ouălor de Paște s-a schimbat mult de-a lungul timpului, de la practica vopsire a ouălor în roșu, în amintirea sângelui lui Hristos, până la vopsitul ouălor in modele si forme foarte diferite fata cu ce erau obișnuiți bunicii noștri.

Daca doriți sa folosiți o vopsea naturala ,ecologica ,o puteți obține din sfecla roșie ,turmeric , cojile de ceapă, frunze de varză roșie plus câteva picături de oțet sau chiar spanac .Când le fierbeți adăugați si puțin oțet si culoarea va prinde mai bine pe ou. Înainte de a fierbe ouăle, este mai bine să le spălați cu săpun pentru ca culoare sa fie distribuita si uniform pe ou . Acesta metoda va proteja si coaja sa crape când sunt fierte.

Schimbați puțin modul de vopsirea clasica a ouălor anul acesta și încercați una dintre aceste idei creative!

1- Această tehnică pe cat este de simpla pe atat este ușoară de realizat , iar rezultatul este unul șic, modern și total personalizat. Folosiți litere obișnuite de autocolant pentru a crea o inițială în centrul oului. Apoi, acoperiți totul cu vopsea .

ouăle
sursa foto goodhousekeeping.com

2-Utilizați carioci pe diferite nuanțe pentru a desena linii scurte în jurul ouălor dupa ce ele au fost ulterior fierte. Rezultatul va fi unul foarte sic si interesant.

.

ouăle
sursa foto goodhousekeeping.com

3-Ouă cu design de benzi elastice.Înfășurați benzi elastice de cauciuc(de preferat3-4 bucăți) în jurul ouălor fierte, apoi scufundați-le in vopsea. Odată ce oul este uscat, îndepărtați elasticele de cauciuc.Vezi obține un decor foarte interesant .

4-Vopsirea ouălor de Paște pentru ouă cu vopsea prin metoda picurare. Folosind chiar si o seringa , picurați de 1 până la 4 picături pe ou . Vopseaua prelingându-se pe oua in special daca folosiți mai multe nuanțe veți crea un decor deosebit pe ou.

image - 999curiozitati.ro
sursa net TARA DONNE

5-Puteti crea de asemenea modele deosebite cu bucăți mici de bandă scotch lipite pe ou ,iar ulterior aceasta se vor îndepărta după vopsire și uscare.

6-Puncte realizate cu carioci si mixate 3-4culori pe un ou. Această metoda este extrem de simplă creează rezultate fantastice.

Un secret va dezvalui acuma pentru a obține un ou cu coaja tare .Pentru a obține o coajă mai puternică, puneți ouăle într-o apă foarte sărată pentru un timp, astfel încât coaja se va întări cu ajutorul sării și va fi mai puternică.

Dacă pictezi ouăle in familie cu copii, vei fi șocat de ingeniozitatea în amestecarea culorilor.

Te așteptam cu drag si in comunitatea noastră de pe Facebook ???

stiai ca - 999curiozitati.ro

surse https://www.goodhousekeeping.com

Citeste si

adevarat africa amuzant baiatul japonez buncar caini ceapa cele mai scumpe Cernobîl ciocolata clarvazatoare colturi ale lumii conspiratie craciun curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente inventii limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea mister nu stiai asta pisici razboi ritual unic romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare top religii in lume trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .