9 curiozitati interesante si nestiute despre corbi

Corbi sunt pasari incredibil de inteligente în ansamblu, având cele mai mare rapoart creier-corp-dimensiune cu ale oricăror păsări,dar cele din genul Corvus tind să fie deosebit de creier. Pentru multe națiuni,el este în general un simbol al nemuririi.


1-Corbii au modalități șirete de a face rost de hrana.Sunt obisnuiti sa fure adesea hrana de la alte animale, uneori chiar urmărind în secret victimele înapoi la cuiburile lor sau în depozitele de hrană. Într-un caz, un grup de corbi a fost văzut distrăgând atenția unei vidre de râu, astfel încât să-i poată fura peștii.

2-Corbii sunt de asemenea foarte inteligenti. De exemplu, așează nuci pe drumuri, astfel încât mașinile să zdrobească cojiile, apoi așteaptă schimbarea semaforului, astfel încât să poată colecta în siguranță miezul.

corbi

3- Corbii nu folosesc diferite obiecte gasite in natura pentru a procura hrana.La fel ca cimpanzeii, ei folosesc bețișoare sau alte materii vegetale pentru a pescui insectele din crăpături.

4-Corbii sunt de asemenea renumiti pentru inteligenta emoțională.De exemplu cand moare alt corb ,aceasta poate ține o veghe asupra păsării moarte zile întregi.

5-Corbii pot imita foarte bine unele sunete sau chiar cuvinte.În captivitate, corbii pot învăța să vorbească mai bine decât unii papagali. De asemenea, acestea imită alte zgomote, cum ar fi motoarele mașinilor, toaletele spălate precum și sunetul produs de alte animale și păsări. 

6-Corbii au apărut în multe mituri.Zeițele celtice ale războiului au luat adesea forma corbilor în timpul luptelor. Zeul viking, Odin, avea doi corbi, Hugin (gând) și Munin (amintire), care zburau în jurul lumii în fiecare zi și îi raportau lui Odin în fiecare noapte despre ceea ce vedeau.sursa

7-Corbii se pot adapta foarte usor oricarei zone sau anotimp.Pot trăi într-o varietate de habitate, de la zăpadă la deșert până la munți până la păduri. Au in meniul lor o dietă uriașă care include pește, carne, semințe, fructe, roșii și gunoi.Se știe că aceste păsări inteligente depozitează hrană suplimentară în ascunzișuri secrete pentru mai târziu. Dacă un corb simte că un alt corb privește unde este pe cale să ascundă mâncarea, se va preface că ascunde mâncarea într-un singur loc, dar de fapt o va ascunde într-un loc diferit.

8-Corbii protejează Turnul Londrei.Deși nimeni nu știe cum a început zvonul, se spune că prezența corbilor în Turnul Londrei îndepărtează norocul. În cazul în care corbii vor pleca vreodată, turnul și monarhia ar cădea.O teorie acordă credibitate autorului Geoffrey de Monmouth, care a scris despre regele Bran Hen de Bryneich. Bran, care înseamnă „corb” în galeză, a cerut ca capul unor corbi să fie îngropat langa turn pentru a acționa ca un talisman împotriva invaziei. Corbii sunt acolo de atunci. În 1661, Carol al II-lea a ordonat păstrarea constantă a șase corbi la turn. Sunt încă acolo.

9-Corbilor le place sa se joace si sa faca acrobatii.Potrivit All About Birds , tinerii corbi se joacă adesea cu bețesau alte obiecte , aruncându-le din vazduh și zburând pentru a-i prinde înainte să lovească pământul. De asemenea, le place să alunece pe acoperișurile înzăpezite în timpul iernii și au fost văzuți zburând cu capul în jos fără niciun motiv aparent, în afară de distracție.

Corbii sunt creaturi cu adevărat incredibile despre care au fost scrise numeroase carti , studiate și admirate de mulți,inca din timpuri stravechi.

CITESTE SI 🔰🔰🔰

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire