11 alimente de consumat bogate in antioxidanți?

Antioxidanții sunt substanțe produse atât de organism, cât și găsite în alimente care ajută la protejarea celulelor din corp.Consumul de asemenea alimente reduce riscul de a dezvolta anumite boli.Specialiștii OMS spun că în această perioadă oamenii ar trebui consumat zilnic o varietate de alimente proaspete, neprocesate, pentru a aduce un aport de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți de care are nevoie organismul uman.

1-Menta verde.Planta de menta continue un antioxidant cunoscut sub numele de acid rozmarinic, care a fost studiat pentru eficacitatea sa in ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere.

2- Căpșunii proaspetI conțin aproximativ 80 mg de vitamina C, un nutrient clasificat ca având o activitate antioxidantă ridicată.

3-Afinele pot fi mici, dar foarte nutritive. Pline de vitamine și minerale, afinele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți puternici.

consumat

4-Broccoli.Broccoli este bogat în fenolici, un tip de substanță chimică produsă de plante pentru a le proteja împotriva stresului oxidativ, potrivit unui studiu publicat în martie 2015 în revista Preventive Nutrition and Food Science.Fenolicii au un conținut ridicat atât de proprietăți antioxidante, cât și anti-canceroase, consumat poate proteja împotriva bolilor, inflamației și alergiilor

5-Ciocolata este , de asemenea, contine un antioxidant din sursa de flavanoizi și alți compuși fenolici. Acestea provin din boabele de coco, care sunt luate din sămânța fructului arborelui de cacao. 

6-Fasolea-Este incredibil de bogata în fibre și, printre legume, sunt cea mai bună sursă de antioxidanți. Un antioxidant numit kaempferol se găsește în cantități considerabile în fasole, consumat ajută la prevenirea cancerului și a inflamației cronice.

7- Varză roșie include vitaminele A, C, K și niveluri destul de ridicate de antioxidanți. Prezența antocianinei în varza roșie îi permite să reducă inflamația, să reducă riscul apariției diferitelor boli de inimă și cancer.

8-Prune uscate.Prunele contin antocianine (antioxidanti naturali), care le ofera pigmentul rosu-violet. Acesti antioxidanti distrug radicalii liberi si protejeaza impotriva cancerului.

9-Struguri roșii.Strugurii rosii au in compozitie resveratrol, un antioxidant puternic care previne oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii mature.

10-Spanacul.Spanacul este plin de carotenoizi – antioxidanți care promovează ochii sănătoși și ajută la prevenirea degenerării maculare, principala cauză de orbire la persoanele în vârstă.

11- Porumbul, asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă cereală.

Faceți tot posibilul pentru a avea o dietă variată cu fructe și legume colorate, deoarece culorile indică antioxidanți abundenți. Fructele și legumele roșii sunt bogate în antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de licopen, soiurile de portocaliu și galben au beta-caroten, albastru și violet sunt surse excelente de luteină și zeaxantină.

Citeste si 🔰🔰🔰

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire