17 branduri românești cu care ne putem mândri

Aceste branduri românești au o vechime destul de mare,unele din păcate au dispărut dar totuși sunt multe care au reușit să rămână pe piață până în prezent .

1-Dacia-este o companie producătoare de vehicule.In anul 1995 compania a lansat primul model conceput 100% de ingineri romani, Dacia Nova. De atunci au fost lansate mai multe masini sub sigla Dacia: SuperNova, Logan, Sandero, Duster.Sa nu uitam insa de mașina de teren a românilor Aro ,Oltcit ,Lada ,Lăstun , si bineînțeles celebrul Trabant. 

 românești
sursa foto Wikipedia,

2-Borsec-este unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, de apă minerală îmbuteliată din Romania

3-Pufuleții Gusto-au un istoric de peste 25 de ani, povestea acestora începând din 1992.Aceasta marca a fost construita ded oi studenți de la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii București, Eliodor Apostolescu și Cătălin Nour.Aceștia au început să fabrice pufuleți, în garajul mamei unuia dintre ei.

 românești
sursa foto pufuletigusto.ro

4-Ursus-este unul dintre cei mai mari producători de bere din România,dar mai produce , vin, și vodcă vintage.

5-Farmec– este un lider pe piata cosmeticelor din Romania, brandul este cunoscut si peste granitele tari , fiind prezent in peste 30 de tari.

6-Clujana-daca aveai încălţăminte Clujana era un motiv de mândrie înainte de ’89.

7-Pegas şi Mobra-Încă din anul 1938, la Tohan se făcea muniţie. Oficial însă, fabrica Tohan Zărneşti producea biciclete şi motorete.

8-Arctic -este o companie producătoare de electrocasnice din România, înființată în 1968.Brandul Arctic este unul dintre cele mai puternice branduri pe piata locala si este un lider incontestabil al industriei de electrocasnice din Romania.

9-ROM -Istoria batoanelor de ciocolata ROM a început in anul 1964 aceste a trecut testul timpului și acum se bucură de o popularitate imensă, în rândul românilor.

 românești


10-Murfatlar-vinurile romanesti sunt foarte apreciate si in afara, iar Murfatlar nu face excepție

11-Eugenia– s-a născut într-o patiserie din Constanţa si a devenit in timp un biscuite legendar care aduce aminte de epoca comunista si apreciat de milioane de români .din acea vreme si nu numai.Si acuma după mai bine de 70 de ani eugenia a rămas cel mai cunoscut biscuit românesc.

12-Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) -se numara primele instituţii de credit publice din România infintate in anul 1948,

13-Dero-De peste 50 de ani dero spală si împrospătează hainele romanilor începând inca din anul 1996.

14-Baneasa-este cea mai cunoscuta si consumata marca de paste din Romania cu o traditie de peste 3 decenii.

15-TAROM–  o companie aeriană din Romania , cu o tradiţie recunoscută în întreaga lume.TAROM a fost una dintre primele companii aeriene comerciale din lume,

 românești

16-Zahar Margaritar-inca de la aparitia sa pe piata a devenit extrem de cunoscut.

17-Napolitanele JOE -sunt produse în prezent la fabrica Nestle de la Timișoara .

surse 1 2

Acestea sunt doar câteva dintre brandurile românești , listă fiind una destul de lungă.

CITESTE SI:

 

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .