Castelul Hașdeu este situat în orașul Câmpina, la 90 km de București. , este cunoscut și sub denumirea de „Templul Spiritului”. Scriitorul si istoricul roman Bogdan Petriceicu Hasdeu a construit între anii 1893 si 1896 castelul pe care l-a dedicat memoriei fiicei sale, răpusă de tuberculoză la doar 18 ani.
Castelului Hasdeu care a fost construit de un spirit

Cine a fost mai exact Iulia Hașdeu?
Avea doi ani și jumătate când citea fluent și putea recita poezii lungi. La opt ani vorbea excelent engleza, franceza si germana. La doar 16 ani, a fost prima româncă care studia la prestigioasa Universitate Sorbon.
Hașdeu a susținut tot timpul că indicațiile pentru .construcția clădirii le-a obținut în timpul ședințelor de ocultism și telepatie cu Iulia.Fiind profund îndurerat a apelat la spiritism pentru a a lua legatura cu fiica sa iubită și dorită. Au fost si persoane care au susținut că au văzut-o pe fantoma Iuliei cutreierând proprietatea într-un halat alb.
Castelul este inclus în Lista Monumentelor Istorice din România din 1955, iar în 1994 a fost transformat în muzeu.
Clădirea este plină de simboluri mistice. In castel sunt trei turnuri din piatră, dintre care cel din mijloc găzduiește un templu.Hasdeu era convins că Marele Templu era defapt casa fiicei sale.
La doar 15 lei puteti achizitiona si cartea Lumea vazuta de o artista: Iulia Hasdeu
Castelului Hasdeu care a fost construit de un spirit
Bogdan Hasdeu spunea : „Nu există tinerețe sau bătrânețe; viața și moartea nu sunt decât etape ale vieții veșnice.”Iar dragostea învinge moartea și dărâmă barierele dintre lumea vizibilă și cea invizibilă.
In urmă cu câțiva ani a aparut cu un articol in care spunea că zeci de persoane au refuzat să lucreze ca pază în schimbul de noapte din cauza experiențelor și poveștilor anterioare.
Surse : https://www.atlasobscura.com/places/iulia-hasdeu-castle
https://www.facebook.com/Castelul-Iulia-Hasdeu-178485888830670
Citeste si:
- Cine a fost Sfântul Andrei si ce traditii sau obiceiuri se practica?
- Afla cum nucile si mierea combinate intr-o reteta iti ajuta sistemul imunitar
- Curiozități despre Ucraina pe care probabil nu le știai
- Descoperă povestea indianului cu cel mai mare turban din lume
- Descoperă puterea antioxidanților: Rodia, elixirul sănătății
adevarat africa amuzant baiatul japonez buncar caini ceapa cele mai scumpe Cernobîl ciocolata clarvazatoare colturi ale lumii conspiratie craciun curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente inventii limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea mister nu stiai asta pisici razboi ritual unic romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare top religii in lume trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire