Cauzele care provoaca condensul geamurilor si cum putem rezolva problema

Acest tip de condens apare atunci când nivelurile de umiditate din exterior sunt mai ridicate .În timpul iernii, se poate forma condens în interiorul ferestrelor , deoarece afară este rece și uscat, dar în interior este cald și umed. Vara, este exact invers.

Deși ar putea părea o problemă, umezeala de pe ferestre nu indică neapărat o problemă. De fapt, condensul ferestrelor poate fi un semn că ferestrele tale formează o etanșare bună, reducând scurgerea de aer și păstrând umiditatea în interiorul casei tale.Condensul nu este o problema în cantități mici, dar poate deveni o problemă dacă se lasă să se acumuleze pentru o perioadă lunga de timp si pe suprafețe mari.Atentie un plus mare de umiditatea de la  condens se poate transforma în mucegai, atunci acest lucru poate cauza probleme de sănătate .Condensul funcționează constant, iar pe pereți se pot forma ciuperci și mucegai. Uneori nici nu le observi – sunt sub tapet. Mucegaiul și sporii de mucegai sunt foarte periculoși pentru sănătatea umană.

Cauzele care provoaca condensul geamurilor
Cauzele

Mucegaiul din condens  poate provoca, de asemenea, deteriorarea obiectelor personale, mobilierului și îmbrăcămintei, lăsând în urmă un miros urât .Dr. Heike Neumeister-Kemp de la Mycolab, expertul în mucegai și ciuperci, a spus că singura modalitate de a ucide eficient sporii de mucegai este cu oțet alb și o cârpă din microfibră. 

Cauzele care provoacă condensul geamurilor trebuiesc remediate.

Modalități de reducere a condensului în casa :

  • Folosiți capace pe oale când gătiți ,si intodeauna închideți ușa la bucătărie .Când gătiți alimente,emana abur fierbinte, asigurați-vă că ușa bucătăriei este ținută închisă pentru a preveni umiditatea din aer să pătrundă în încăperi mai reci, ceea ce va provoca formarea condensului din casa.
  • Acolo unde este posibil, încercați să vă uscați hainele în aer liber pentru a preveni acumularea de umiditate în exces în casa. Dacă nu puteți să vă uscați hainele în aer liber, păstrați-le într-o baie cu ușa închisă și ferestrele deschise până când hainele sunt complet uscate.
  • Cand vremea nu este rece afară, deschideți puțin o fereastră pentru a îmbunătăți aerisirea încăperii.
  • Creșterea temperaturii în camera , în special peste noapte și iarna, va preveni acumularea de condens pe ferestre și pereți.
  • Dacă aveți plante în ghivece pe pervaz, mutați-le pentru a preveni umezeala pe ferestre. Plantele eliberează apă tot timpul și așadar, lăsându-le lângă o fereastră rece noaptea ar putea duce la condens dimineața.
  • Una dintre cele mai eficiente metode de a preveni condensul pe ferestre este folosirea unui dezumidificator. Dacă nu aveți unul, este indicat sa va achizitionati unul.

Cauzele care provoacă condensul geamurilor se pot remedia.

Screenshot 713 - 999curiozitati.ro

CITESTE SI:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire