Ce a fost primul,oul sau găina?Misterul a fost deslușit

Cine a fost primul: gaina sau oul? Această întrebare a fost pe buzele multora de foarte multa vreme. Cu toate acestea, datorită științei și oamenilor de știință, misterul a fost deslușit.

Cercetările sugerează că proteina esențială pentru formarea ouălor de pui , numită OV-17 (Ovocleidin-17), se găsește numai în ovarele gainii . Fără ea nu s-ar putea forma coaja de ou si in final pui . Deci, fără o gaina  , din punct de vedere tehnic nu puteți obține un ou .Gainiile au o genă care le permite să producă un ou cu coajă în mai puțin de 24 de ore. Această genă este unică pentru găini. Nici o altă creatură (păsări) de ouă nu o are.Există multe culori, forme și dimensiuni, dar o singură specie,caracterizeaza gaina.

primul

Cercetătorii de la universitățile Sheffield și Warwick din Anglia și-au prezentat concluziile în lucrarea „Controlul structural al nucleelor ​​de cristal de către o proteină de coajă de ou”.
Ei au folosit un supercomputer pentru a mări formarea unui ou și și-au dat seama că proteina este vitală pentru a începerea intregului proces . Funcționează prin conversia carbonatului de calciu în cristale de calciu care alcătuiesc coaja de ou.


Dr. Colin Freeman, de la Departamentul de Materiale de Inginerie al Universității Sheffield, a declarat că „de mult se bănuia că oul a venit pe primul loc – dar acum avem dovada științifică care arată că, de fapt, gaina a fost prima”.

 Ar fi imposibil ca un ou fără contributia a 2 găini respectiv un cocos ,să dezvolte o genă complexă care produce o proteină cu 142 de aminoacizi. Ai avea nevoie de două ouă care să poată realiza această teorie și să coexiste în același timp și loc si timp.

Acum, să ne uităm si spiritual.Biblia spune că toate lucrurile au fost create în șase zile, inclusiv păsările sălbatice și domestice. Biblia afirmă, de asemenea, că toate lucrurile au fost create după felul lor și că se reproduc după felul lor.De asemenea, gaina  are suficientă diversitate genetică si sunt impartite in găini ouătoare și găini din carne.

Caz inchis 😀😀😀

Citeste si 🔰🔰🔰

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire