Ce a fost primul,oul sau găina?Misterul a fost deslușit

Cine a fost primul: gaina sau oul? Această întrebare a fost pe buzele multora de foarte multa vreme. Cu toate acestea, datorită științei și oamenilor de știință, misterul a fost deslușit.

Cercetările sugerează că proteina esențială pentru formarea ouălor de pui , numită OV-17 (Ovocleidin-17), se găsește numai în ovarele gainii . Fără ea nu s-ar putea forma coaja de ou si in final pui . Deci, fără o gaina  , din punct de vedere tehnic nu puteți obține un ou .Gainiile au o genă care le permite să producă un ou cu coajă în mai puțin de 24 de ore. Această genă este unică pentru găini. Nici o altă creatură (păsări) de ouă nu o are.Există multe culori, forme și dimensiuni, dar o singură specie,caracterizeaza gaina.

primul

Cercetătorii de la universitățile Sheffield și Warwick din Anglia și-au prezentat concluziile în lucrarea „Controlul structural al nucleelor ​​de cristal de către o proteină de coajă de ou”.
Ei au folosit un supercomputer pentru a mări formarea unui ou și și-au dat seama că proteina este vitală pentru a începerea intregului proces . Funcționează prin conversia carbonatului de calciu în cristale de calciu care alcătuiesc coaja de ou.


Dr. Colin Freeman, de la Departamentul de Materiale de Inginerie al Universității Sheffield, a declarat că „de mult se bănuia că oul a venit pe primul loc – dar acum avem dovada științifică care arată că, de fapt, gaina a fost prima”.

 Ar fi imposibil ca un ou fără contributia a 2 găini respectiv un cocos ,să dezvolte o genă complexă care produce o proteină cu 142 de aminoacizi. Ai avea nevoie de două ouă care să poată realiza această teorie și să coexiste în același timp și loc si timp.

Acum, să ne uităm si spiritual.Biblia spune că toate lucrurile au fost create în șase zile, inclusiv păsările sălbatice și domestice. Biblia afirmă, de asemenea, că toate lucrurile au fost create după felul lor și că se reproduc după felul lor.De asemenea, gaina  are suficientă diversitate genetică si sunt impartite in găini ouătoare și găini din carne.

Caz inchis 😀😀😀

Citeste si 🔰🔰🔰

animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza fetita disparuta filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine hoia baciu iarna imbracaminte incredibil inspaimantator interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada