12 fapte uimitoare despre Japonia 

Japonia este o tara cu adevărat unică .Multe dintre aceste curiozități ale Japoniei vă sunt, de asemenea, foarte utile pentru a le aplica si voi (excludem aici nr. 5) în viața de zi cu zi.

z4GA1TU2DxCJtB6eLRIm 1 uom5i 1 - 999curiozitati.ro

1- Singurul supraviețuitor japonez al Titanicului a fost numit un laș în țara sa pentru că nu a murit împreună cu ceilalți pasager.

2- În Japonia, există un concurs numit Sumo Crying Baby Festival în care luptătorii de sumo concurează pentru a vedea cine poate face un copil să plângă primul.Părinții își aduc copiii la festival în speranța de a-și asigura o sănătate bună, iar un luptator de sumo îi va purta pe scenă și va încerca să-i facă să plângă. 

3-Trenurile japoneze sunt printre cele mai punctuale din lume: întârzierea lor medie este de doar 18 secunde.

Japonia 

4- Angajatorii japonezi le permit angajaților lor să facă traga un pui de somn la locul de muncă.

5-Japonia are o „pădure de sinucidere”.Acesta este, probabil, cel mai trist lucru despre Japonia: au o rată mare de sinucideri și există anumite locuri din țară în care oamenii chiar merg să o facă.

6-Japonia folosește un sistem complicat pentru adrese, dar de fapt la ei nu există nume la străzi,

7-Bacsisul în Japonia se considera un gest nepoliticos.Pentru ei, să servească bine și să ofere un serviciu de calitate este un privilegiu.

8- Copiii din Japonia își curăță singuri sala de clasa .Școlile au încă personal de curățenie, dar o parte importantă a zilei pentru școlari este timpul petrecut cu curățarea sălii de clasă și a bibliotecilor. Acest lucru este pentru a-i învăța pe copii să respecte mediul înconjurător și cred că este o idee grozavă!

9-Există o insula iepurelui în Japonia.Okunoshima, supranumită Insula Iepurilor, este o insulă mică, unde trăiesc aproximativ 1.000 de iepuri, care continuă să se înmulțească din cauza lipsei prădătorilor naturali.

iepure

10-Numărul patru este considerat un număr ghinionist în Japonia.Motivul este că japonezii consideră 4 un număr ghinionist, deoarece cuvântul „shi”, care înseamnă patru, este similar cu cuvântul japonez folosit pentru moarte.

11-Cel mai mare oraș din lume se află în Japonia: zona metropolitană Tokyo are 37 de milioane de locuitori, în timp ce Delhi și Shanghai urmează pe pozițiile a doua și a treia.

12-Scoate-ți pantofii când intri în case și restaurante.Unul dintre obiceiurile japoneze care uimește cel mai mult este acțiunea de a se scoate pantofii înainte de a intra în casă.De obicei, japonezii au proprii lor papuci de casa pentru musafiri pentru a preveni pătrunderea murdăriei de pe stradă

surse:

Citeste si:

Distribuie mai departe