Cea mai ciudată si misterioasă epidemie din istorie

Ciuma dansantului a fost o epidemie cat se poate de reala , din anul 1518, când sute de locuitori ai Strasbourgului au fost cuprinsi brusc de constrângerea ciudată și de neoprit de a dansa.

Evenimentul a început cu o singură persoană, așa cum veți afla în videoclipul animat BBC de mai jos, o femeie cunoscută sub numele de Frau Troffea. Într-o zi, a început să danseze pe stradă. Oamenii au ieșit din casele lor și s-au uitat, au râs și au aplaudat.Ea a continuat să danseze, fără să se odihnească, dimineața, după-amiaza și noaptea timp de șase zile întregi.

misterioasă epidemie

În decurs de câteva săptămâni, s-a format o adevărata trupă de dansatori . Oameni de toate vârstele, au început sa danseze nebunește zi și noapte.În două săptămâni, sau adunat sute de oameni care au devenit afectați de dorința de a dansa nonstop.Au dansat sălbatic, murind adesea de epuizare sau de atacuri de cord. În fiecare zi mureau 15 persoane.

Autoritățiile din acea vreme au interzis dansul și au dărâmat toate scenele pe care le ridicaseră, trimițând dansatorii acasă. Și totuși, locuitorii din Strasbourg au continuat sa danseze in diferite locații.

Medicii care au fost chemați să investigheze aceasta epidemie și să încerce să găsească o soluție. Acosta au precizat că respectiva ciuma este o „boală naturală” cauzată de o afecțiune cunoscută sub numele de „sânge fierbinte”.

Când Ciuma Dansatoare s-a încheiat, a lasat in urma aproape 400 de morți și un adevarat mister .

Potrivit istoricului, dr. John Waller, dansul a fost o „psihoză indusă de stres” la nivel de masă. După ce a suferit grav de foamete, regiunea se afla într-o criză continuă. Mulți muriseră de foame. Întreaga zonă a fost infectată cu boli, inclusiv variola și sifilis. Waller crede că stresul a fost intolerabil, ceea ce a dus la o boală psihologică în masă.

Specialiştii  din ziua de azi ,susțin ca posibil de vina ar fi o o toxină produsă de o ciuperca care creștea in zona . Aceasta toxina putea provoca crampe, iluzii și halucinații din cauza substanțelor sale chimice psihoactive.

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire