Cel mai vechi pod de lemn,din Transilvania
Primul pod din lemn acoperit a fost construit în urmă cu 350 de ani la Năsăud şi făcea legătura cu Bistriţa ,din nevoia de comunicare a localnicilor, precum și pentru valorificarea comerțului din zona.

In Bistrița Năsăud, au rezistat, de-a lungul timpului, doar câteva poduri din lemn acoperite, considerate adevărate tuneluri ,care nu mai pot fi întâlnite în altă parte a Transilvaniei.

pod

Cel mai reprezentativ și mai cunoscut pod de lemn din România este Podul Iubirii din Coșbuc. Acesta este denumit așa de localnici pentru că acolo se întâlneau tinerii îndrăgostiți pe vremuri. În timpul războiului, 14 poduri au fost bombardate, singurul care a rezistat fiind cel din comuna Coșbuc.

pod

Acest pod il puteți vedea si voi Satul lui Coșbuc ,judetul Bistrita-Nasaud pe drumul național 17 C . Aici oamenii au trăit destul de greu, din lemn și minerit.

pod

Structura de rezistență a fost făcută din stejar și molid, lateralele din lemn de conifere, la fel și acoperișul de șindrilă. A fost ridicat doar în două luni, de meșteri din Bistrița și cu ajutorul grănicerilor și al localnicilor.

Tot aici se găsește și Casa Memorială “George Coșbuc”, Noi l-am cautat ,dar nu l-am gasit acasa 😀 !

Citeste si:

amuzant animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine iarna imbracaminte incredibil inspaimantator interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mister mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada

Related Post