Cel mai vechi pod de lemn,din Transilvania

Primul pod din lemn acoperit a fost construit în urmă cu 350 de ani la Năsăud şi făcea legătura cu Bistriţa ,din nevoia de comunicare a localnicilor, precum și pentru valorificarea comerțului din zona.

In Bistrița Năsăud, au rezistat, de-a lungul timpului, doar câteva poduri din lemn acoperite, considerate adevărate tuneluri ,care nu mai pot fi întâlnite în altă parte a Transilvaniei.

pod

Cel mai reprezentativ și mai cunoscut pod de lemn din România este Podul Iubirii din Coșbuc. Acesta este denumit așa de localnici pentru că acolo se întâlneau tinerii îndrăgostiți pe vremuri. În timpul războiului, 14 poduri au fost bombardate, singurul care a rezistat fiind cel din comuna Coșbuc.

pod

Acest pod il puteți vedea si voi Satul lui Coșbuc ,judetul Bistrita-Nasaud pe drumul național 17 C . Aici oamenii au trăit destul de greu, din lemn și minerit.

pod

Structura de rezistență a fost făcută din stejar și molid, lateralele din lemn de conifere, la fel și acoperișul de șindrilă. A fost ridicat doar în două luni, de meșteri din Bistrița și cu ajutorul grănicerilor și al localnicilor.

IMG 20210726 084548453 HDR - 999curiozitati.ro

Tot aici se găsește și Casa Memorială “George Coșbuc”, Noi l-am cautat ,dar nu l-am gasit acasa 😀 !

IMG 20210726 085429505 HDR - 999curiozitati.ro

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire