Cele 13 minuni ale lui Nicolae Ceaușescu ,nestiute de multi

Nicolae Ceaușescu,a fost un lider al României din 1965 până când a fost răsturnat de la putere și ucis în revoluția din 1989.Care sunt cele 13 minuni făcute de Nicolae Ceaușescu de care unii încă îsi reamintesc dar altii habar nu au de ele?

1-Casa Poporului, astăzi Palatul Parlamentului: World Records Academy spune că este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, fiind deținătoarea unui triplu record: cea mai scumpă clădire, cea mai grea și cea mai mare ca suprafață.sursa.Este in top pe locul 1 in cele 13 minuni realizate de el.

2-Metroul din București.În 1979 a fost inaugurată prima linie – M1, între stațiile Timpuri noi și Semănătoarea.

3- Transfăgărășan. Drumul Naţional 7C (DN7C), supranumit Transfăgărăşan, este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România.

4-Nicolae Ceausescu a supravietuit in 1957 unui accident de avion, la Moscova, In respectivul accident  au murit toţi membrii echipajului inclusiv Grigore Preoteasa, ministrul de externe de atunci al României.

5-Obiceiul bizar pe care il avea dictatorul era obsesia lui fata de puritatea hranei. Atunci cand mergea in vizita in strainatate, ii scotea din sarite pe liderii din alte tari. Isi aducea mereu toata hrana cu el si bea doar suc de legume crude cu un pai.SURSA

6- A atras simpatia liderilor vestici prin refuzul de a interveni în Cehoslovacia.

7- A fost singurul român care s-a plimbat cu caleaşca Reginei Elisabeta a II-a.Nicolae Ceauşescu a fost invitat alături de Regina Elisabeta în trăsura ei, pentru drumul către Buckingam Palace. 

Cele 13 minuni

CITESTE SI Traditii si ritualuri ciudate,a unui trib din Africa

ceausescu - 999curiozitati.ro
SURSA FOTO simple.wikipedia.org/

8-CANALUL DUNĂRE-MAREA NEAGRĂ.Canalul are o lungime totală de 95,6 km si a fost inaugurat pe 26 mai 1984.

9-BARAJUL VIDRARU.Barajul a fost umplut la capacitate abia în luna decembrie 1965. Astfel s-a născut Lacul de Acumulare Vidraru, așezat între Munții Frunții și Ghițu.La data de finalizare aceasta s-a situat, măsurat la înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.SURSA

10-HIDROCENTRALA DE LA PORŢILE DE FIER,Construcţia acestei hidrocentrale a început la 7 septembrie 1964, în timpul mandatului lui Gheorghe Gheorghiu Dej şi a fost finalizată pe 16 mai 1972.

11-Ceaușescu a construit masiv blocuri pentru noua clasă muncitoare, venită la oraș în speranța unui trai mai bun: numai între 1981-1985 s-au dat în folosință peste 750.000 de apartamente.SURSA

12-În comunism, nu era șomaj, fiecare avea un loc de muncă asigurat, deci o existență asigurată.

13-Ceausescu a reusit sa plateasca datoria externa a Romaniei

In timpul său Nicolae Ceaușescu a ordonat dărâmarea de biserici și mănăstiri(asta nu stim in ce categorie sa o bagam).

Tu ce parere ai de vremea comunista?Au fost si rele dar si bune pt ca a relizat si construit Romania in timp ce alti in loc sa continue au distrus tara asta.

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire