Top 10 cele mai longevive vietati de pe planeta

În timp ce oamenii au durate de viață de până la 100 de ani, unele vietati de pe planeta pot chiar încetini sau inversa procesul de îmbătrânire.

Durata de viață umană pare o eternitate în comparație cu o muscă de casă, să zicem, a cărei viata este de doar o lună. Dar compară-l cu cel mai bătrâna vietate cunoscut vreodată – mai exact o scoică quahog despre care specialisti spuneau că avea 507 ani în 2013 .

1-O meduză care poate trăi la infinit a fost descoperită de oamenii de știință. Turritopsis dohrnii, Meduza Nemuritoare, este acum recunoscută oficial ca singura creatură nemuritoare întâlnită în Marea Mediterană și în apele Japoniei.

Top 10 cele mai longevive

longevive
sursa foto pixabay.com

2-Rechinul -Potrivit unui nou studiu, rechinul din Groenlanda, un prădător de 5 metri lungime , ar putea trăi mai mult de 400 de ani, făcându-l cea mai longevivă vertebrată.

3 Viermii tubulari care trăiesc pe fundul oceanului își obțin toate nevoile nutriționale de la bacterii, ceea ce face și dieta lor destul de bizară.Acestia pot trai pana la 250 de ani .

4-Balenele Bowhead sunt cele mai longevive mamifere din lume, cu o durată de viață de peste 200 de aniAceste creaturi se găsesc în apele mai reci din Atlanticul de Nord și Pacificul de Nord.

5-Arici de mare roșu-Potrivit unor studii, aricii pot trăi peste 100 de ani, iar mai mulți arici vechi de 200 de ani au fost descoperiți pe insula Vancouver.

6-Țestoasa uriașă din Galapagos-Cea mai bătrână broască țestoasă a trăit până la 175 de ani. Sunt, de asemenea, cele mai mari broaște țestoase din lume.

Top 10 cele mai longevive

longevive
sursa foto pixabay.com

7-Pește Koi – Koi este o specie mare de pește ornamental care coboară din crapul comun, originar din Asia de Est Pot ajunge la vârste de 100-200 de ani. .

8-Elefanții pot trăi 60-70 de ani. Lin Wang, un elefant asiatic mascul captiv, a trăit 86 de ani (1917-2003). Dar este un mit că elefanții pot trăi sute de ani și pot supraviețui doar datorira celor care ii îngrijesc.

Top 10 cele mai longevive

longevive
sursa foto pixabay.com

9- Papagali Macaw– În sălbăticie, durata lor medie de viață este între 30 și 35 de ani. Cu toate acestea, atunci când sunt captive ca animale de companie sau sunt îngrijite la grădini zoologice, aceste păsări pot trăi până la 60-80 de ani .

10-Albatrosul-Cel mai batran albatros cunoscut este o pasăre în vârstă de aproximativ 65 de ani, numită Wisdom.

Top 10 cele mai longevive

A existat un burete care a trăit până la 11.000 de ani! Un studiu din revista Aging Research Reviews, intitulat „Îmbătrânirea și longevitatea la cele mai simple animale și căutarea nemuririi” notează că un burete de adâncime din specia Monorhaphis chuni a trăit până la 11.000 de ani.

Animalele terestre au, în general, o durată de viață mai scurtă decât animalele marine. 

Majoritatea animalelor ar putea muri mai devreme decât durata lor reală de viață din cauza unor factori precum boli, prădători, vreme rea, distrugerea habitatelor lor , mortalitatea infantilă și/sau distrugerea si lipsa hranei.

Top 10 cele mai longevive

Surse

citeste si: