Consumi cafea?Trebuie sa citesti asta!

Este a doua cea mai comercializată marfă din lume.Pe primul loc se afla țițeiul. Cafeaua se consumă în cantități mari, devenind cea mai consumata băutură după apa.În fiecare zi se consumă în lume aproape 1,6 miliarde de cesti de cafea .

Stiai ca in trecut, cand cafeaua nu devenise inca cunoscuta pe plan mondial, oamenii consumau bere la micul dejun.In multe locuri apa potabilă era atât de plină de bacterii dăunătoare încât pentru a-și asigura sursa zilnica de lichide transformau apa in în bere.

Cafeaua a fost descoperita cu ajutorul caprelor .Ciobanii etiopieni au observat ca caprele lui sunt mult mai pline de energie dupa ce se infrupta din arborii de cafea de pe pasuni.

Brazilia și Columbia produc impreuna 40% din cafeaua consumata zilnicin lume?Brazilia nu și-a permis să-și trimită sportivii la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, 1932, așa că și-au încărcat nava cu cafea iar sportiii au vândut-o pe drum.

În câteva zone din Turcia, este un obicei ca mireasa să-i facă cafea mirelui cu sare in loc de indulcitor. Dacă mirele bea cafea fără să facă vreo reclamație, el poate ramane impreuna cu mireasa.

În mod surprinzător, cafeaua rămâne mai caldă atunci când adăugați friscă. Cafeaua cu cremă adăugată se răcește cu aproximativ  20% mai incet decât cafeaua simplă.

Consumi cafea?

cafea

Doza letală de cofeină este de aproximativ 100 de căni de cafea.Se spunea că filosoful francez Voltaire a băut 50 de căni de cafea pe zi.

Cafeaua vă poate ajuta să vă salvați ficatul de boli cauzate de alcool. S-a constatat că cafeaua scade riscul apariției cirozei, care poate provoca cancer și insuficiență hepatică. Un studiu a constatat că „pentru fiecare ceașcă de cafea pe care o beau pe zi, participanții au fost cu 22% mai puține șanse de a dezvolta ciroză alcoolică”Reduce de asemenea riscul de diabet de tip II.

Cafeaua se varsă mai ușor decât berea.Oamenii de știință au arătat că berea nu se varsă la fel de ușor precum cafeaua din cauza conținutului de spumă.

Originea cuvântului „cafea” nu este încă sigură și este încă dezbătută printre cercetători sute de ani mai târziu. Unele teorii despre derivarea sa sunt cuvântul arab „qahwah”, despre care se crede că înseamnă vin

CITESTE SI:🔰🔰🔰