10 curiozitati nestiute despre Austria

Daca te uiti atent la Austria, parca tara pe harta arată ca un șnițel. Este complet înconjurat de pământ si fara iesire la mare sau ocean.Limba oficială a Austriei este germana .

1-Austria a declarat aproximativ o treime din terenurile sale împădurite drept zone protejate.Prin acest mod a devenit este una dintre cele mai împădurite țări din Europa, cu aproape jumătate din teritoriul său acoperit de păduri.Pentru asta ii poate multumi si Romaniei .

Austria

2 Muncitorii aici au 5 săptămâni de concediu plătit pe an în plus față de 13 sărbători legale. Bărbații se pot pensiona la vârsta de 65 de ani, iar femeile la 60 de ani, când pot începe să încaseze pensie pentru limită de vârstă.

3- Băutura energizantă „Red Bull” a fost creată de austrieci . Acum este cea mai vândută băutură energetică de pe planetă.

4-Adolf Hitler s-a născut în Braunau am Inn, Austria în 1889. S-a mutat în Germania în 1913.

5-Steagul Austriei este unul dintre cele mai vechi din lume, fiind folosit încă din secolul al XIII-lea. 

6-Este singura țară continentală a UE care nu este membră a NATO.

7-Cel mai faimos si cunoscut austriac care trăiește în prezent este Arnold Schwarzenneger .

8- Peste 30 de milioane de turiști vin aici ,în fiecare an, ceea ce plasează această țară pe locul 7 printre cele mai vizitate țări din Europa.Incepand din acest an numarul lor a inceput sa scada ,in special turisti romani.

9- In sudul țării există șase minorități naționale recunoscute de Austria: croați, slovaci, sloveni, cehi, maghiari și romi

10-Înălțimea Alpilor în raport cu teritoriul Austriei face ca o mare parte a țării să nu fie locuită.

sursa https://wonderfulwanderings.com/77-fun-facts-about-austria/

CITESTE SI: