8 curiozități fascinante despre iepuri

Stiati ca există peste 180 de rase de iepuri în întreaga lume. În captivitate, iepurii pot trăi până la 10 ani sau chiar mai mult.

1-Urechile unui iepuraș ajută la reglarea temperaturii corpului iepurelui. Vasele de sânge ale urechilor se umflă când este cald și se contractă când este rece.

2-Iepurii au nevoie de cuști mari sau țarcuri pentru a fi mai sănătoși ar si pt a socializa u alți iepuri.

3-Recordul mondial pentru cel mai mare iepure este deținut de un iepure britanic având o greutate de 55 de kilograme.In mod normal Iepurii cântăresc între 3-20 de kilograme în funcție de rasă .

4-Iepurilor le place să fie în preajma oamenilor și, de obicei, își pot recunoaște proprietarii după vedere dar și sunet.

5-Exista o mică insulă japoneză, cunoscută sub numele de Insula Iepurilor sau Insula Iepurașului, unde trăiesc și se înmulțesc peste 1.000 de iepuri. Turiștii pot vizita iepurii. Sunt în mare parte îmblânziți pentru că sunt obișnuiți ca oamenii să-i hrănească.

6-Iepurii pot dormi cu ochii deschiși.Orice schimbare a luminii, precum umbra unui prădător, va face iepurele să se trezească și să vadă instantaneu ce se întâmplă in jurul sau.

7-O singură pereche de iepuri și urmașii lor pot produce o colonie de peste 1.300 de iepuri în decurs de 18 luni .La doar câteva ore de la naștere, femelele de iepuri pot fi din nou fecundate si pot ramane gestante.

iepuri

8-În anii 1940 și 1950, carnea de iepure era la fel de comună la cină precum este puiul în prezent.

 Iepurii sunt unul dintre cele mai productive animale domestice .Iepurii pot produce 6 kg de carne cu aceeași hrană și apă, iar o vaca de exemplu va produce 1 kg de carne cu aceeași hrană și apă.Carnea de iepure este semnificativ mai slabă și mai bogată în proteine ​​în comparație cu alte tipuri de carne, ceea ce o face ideală atât pentru cei care fac dietă, cât și pentru cei sănătoși.Este recomandă întotdeauna să se consume, mai ales pacienților cu boli de inimă și colesterol, deoarece nu conține grăsimi mari care sa le afecteaze  sănătatea .

sursa https://petkeen.com/rabbit-facts/

Citeste si:

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .