20 curiozitati incredibile pe care nu le stiai despre hainele pe care le porți

Există mii de curiozitati ciudate despre industria hainei și modei pe care majoritatea oamenilor nu le știu.Am selectat doar o parte pentru tine in acest articol.Este o industrie de 2,5 trilioane de dolari, iar societatea o consumă într-un ritm mai rapid ca niciodată.

1-Conform folclorului islandez , dacă nu ai haine noi de îmbrăcat de Crăciun, există o pisică Yule gigant care te va mânca.

2-Până în jurul anului 1910, era total obișnuit ca băieții mici să poarte rochii până când aveau aproximativ 5 sau 6 ani.

3- Coreea de Sud avea polițiști de modă propriu-zise , care mergeau în jur măsurând lungimea fustei mini a femeilor. Dacă fustele ar fi considerate prea scurte, ar putea fi amendate sau arestate.

curiozitati incredibile despre hainele

hainele

 4-Tatăl lui Michael Jordan , James Jordan, a fost ucis de un tip care purta un tricou Michael Jordan.

5-Prostituatele grecești aveau gravate pe talpa pantofilor cuvintele „urmează-mă” (care ar apărea în nisip) pentru a atrage clienți.

6-. Armata rusă a început să poarte șosete abia în 2007. (Înainte de asta, înfășurau doar bucăți de pânză în jurul picioarelor.)

7-Napoleon avea cusute nasturi de alamă pe mânecile uniformelor soldaților săi pentru a-i descuraja să nu-și șteargă nasul pe uniforme.

8-Până în 2001, angajaților Disney nu li s-a permis să poarte propriile lenjerii de corp sub costum și au trebuit să împartă lenjeria de corp emisă de Disney. Însă după ce mai mulți angajați s-au plâns că au păduchi pubian și au raportat că le-ar fi pătat lenjeria, compania și-a schimbat politica

9-Chiloții și sutienul care au fost aruncați pe toaletă au provocat prăbușirea unui sistem de canalizare în nordul Angliei, care a provocat pagube la peste 20 de case.

10- Potrivit astronautului Chris Hadfield , astronauții nu se deranjează să spele hainele în spațiu. În schimb, își aruncă hainele murdare în atmosfera pământului, unde este incinerată.

curiozitati incredibile despre hainele

hainele

11-Cea mai scumpă pereche de pantofi sunt papucii de rubin proiectați de Harry Winston, inspirați de cei pe care îi purta Dorothy în Vrăjitorul din Oz . Au costat 3 milioane de dolari .

12-Cel mai scump sutien realizat vreodată este Heavenly Star Bra , care a fost creat de Victoria’s Secret în 2001. Are o valoare de 12,5 milioane de dolari și are 1.200 de safire roz din Sri Lanka și ca piesă centrală un diamant tăiat cu smarald de 90 de carate în valoare de 10,6 milioane de dolari

13-92% dintre femei dețin cel puțin un articol vestimentar pe care nu l-au purtat niciodată.

14-Purtarea imbracamintei într-o singură culoare face ca corpul să pară mai subțire.

15-Infractorii care poarta negru au o sentință mai lungă în puscarie.

16-Pantofii sunt considerați murdari în cultura arabă, deoarece ating pământul și acoperă piciorul. Este considerat jignitor să-ți arăți talpa pantofilor, iar aruncarea pantofului către cineva este o insultă gravă extremă.

17-Se presupune că Louis Vuitton își arde vechile genți pentru a păstra exclusivitatea completă a mărcii .

18-Purtarea inițială de haine albe a fost asociată cu doliu, până când regina Victoria a decis să poarte o rochie albă în ziua nunții sale

19-Noua eră a parfumurilor a fost lansată pentru prima dată când Coco Chanel a lansat amestecul floral exotic, Chanel nr.5, care a fost primul parfum care a amestecat esențe naturale și artificiale

20-Cele mai comune cinci țesături de îmbrăcăminte de modă sunt lenjeria, bumbacul, poliesterul și raionul.În Egiptul Antic, moda era o parte importantă a culturii lor. În funcție de ceea ce a purtat o persoană și de modul în care a purtat-o, a spus o poveste despre persoana respectivă.

Ce altfel de curiozitati interesante stii despre hainele pe care le porti?

Citeste si :