20 de curiozitati inedite despre China

Populaţia Chinei este de patru ori mai mare decât cea a Statelor Unite şi de 67 de ori mai mare ca cea a României.În ciuda faptului că țara este atât de mare, ea folosește un singur fus orar.China este considerată a fi cea mai veche țară din lume, cu o istorie despre care se crede că a început acum 5.000 de ani.

1-1. În fiecare an în China este reprezentat de un animal – șobolan, bou, tigru, iepure, balaur, șarpe, cal, oaie, maimuță, cocoș, câine și porc. Aceasta este cunoscută sub numele de zodiacul chinezesc.

2-Celebrul Marele Zid din China este contruit dintr-un material care poate fi si comestibil. Mortarul folosit pentru a zidi pietrele a fost făcut cu orez lipicios!

3-Înghețata își are originea în China, încă din 3000 î.Hr. Rețeta originală consta în lapte, orez și zăpadă.

4-Mâncarea chinezească are cea mai mare varietate de arome. Conform medicinei tradiționale chineze, aromele dulci, acre, sărate, amare și picante trebuie să fie echilibrate intre ele.

China

5-Mulți chinezi prefera sa aiba ca animale de companie greierii.

6-Peste 60% dintre consumatorii chinezi spun că sunt dispuși să plătească mai mult pentru produsele etichetate „Made in the USA” decât pentru cele etichetate „Made in China”.Oare de ce???😂

7- În China și Taiwan, toți elevii își asumă datoria de a șterge, curăța ferestrele, holurile, toaletele și chiar trotuarele din fata școlii sau a biroului profesorilor lor. Acest lucru îi învață nu numai curățenia, ci și munca în echipă, un bun exemplu pentru unele țări occidentale.

8-Locuintele noi sunt cumparate aici fără geamuri.Când se cumpără un apartament, proprietarii isi monteaza singuri ferestrele.

9-Mulți cerșetori acceptă donații prin sistemul de plată local WeChat.Chiardaca sunt saraci ,nu au ramas in urma cu tehnologia.

10-Este perfect normal ca chinezii să adoarmă în mijlocul zilei de lucru. Se crede că crește productivitatea,la locul de munca.

11– Ketchup-ul este de fapt o invenție chineză. A fost inițial un sos de pește numit ke-tsiap.

12-Spre deosebire de a noastră, în cultura chineză numărul 13 este norocos, deoarece pronunția numărului 1 și a numărului 3 duce la semnificația „creștere garantată”,productivitate.

13-O chineză se căsătorește în mod tradițional in culoarea rosie care se spune ca este o culoare festivă și norocoasă. Albul în schimb simbolizează moartea.

14-Unul din cinci oameni din lume este chinez.

15-100 de milioane de oameni din China trăiesc cu echivalentul a 1 euro pe zi.

16-Polițiștii chinezi folosesc tot mai mult rațe în loc de câini, datorită vicleniei și agresivității lor.Posibil de vina sa fie alimentatia lor😀 .

17-În 1973, China a propus să trimită 10 milioane de femei in SUA pentru a crește populația americană.

18- Se spune ca chinezii au fost primii care au inventat roata de apă, pentru a valorifica energia ei şi aceasta datează cu în anul 31 – cu 1 200 de ani mai înainte de utilizarea ei de către europeni.Aici sunt un pic in dubii 🙄

19-Shanghai deține recordul la coada de mașini. Peste 90 de km lungime, a durat 12 zile.Sa mai aud pe cineva ca se plange de valea Prahovei.

20-Prin secolul al II-lea î.Hr., chinezii au descoperit că sângele circulă prin întreg corpul, iar inima pompează sângele.În Europa, circulaţia sangvină a fost descoperită abia la începutul secolului al XVII-lea de către William Harvey (1578-1657).

Citeste si 🔰🔰🔰

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire