20 curiozitati interesante despre Crăciun

Crezi că știi totul despre cea mai minunată perioadă a anului?Am adunat 20 curiozitati interesante de Crăciun pentru a vă răsfăța .

1.Primul brad de Crăciun ar fi fost împodobit în anul 1510, în Lituania.

2.Luminiţele electrice din pomul de Crăciun au fost inventate în 1917, de un adolescent american, Albert Sadacca.Tanarul s-a gândit să transforme bradul întunecat într-o mare de lumini şi a adaptat unele din decoraţiunile vândute de familia lui în lumini cu care putea fi ornat pomul.

3. Beteala a fost inventata in Germania in anul 1610 si era din argint, fiind deci valoroasa si simbolizand bogatia. Deoarece argintul se oxida a fost inlocuit ulterior cu alte materiale stralucitoare si usoare

.4.În America Latină, se împodobeşte cactusul. Spaniolii şi portughezii au introdus pomul de Crăciun în această zonă, dar cum acolo nu cresc conifere, sud-americanii decorează cactuşi, pini sau brazi din plastic.

5.Moș Crăciun este cunoscut sub diverse nume: Kriss Kringle (Germania), Le Bafana (Italia), Pere Noel (Franța) sau Дед Мороз (Rusia).

6.Moș Crăciun este o variantă mai nouă a lui Moș Nicolae. Sfântul Nicolae era un episcop cu suflet mare, care împărțea daruri copiilor sărmani din satul în care locuia.

20 curiozitati interesante despre Crăciun

interesante
20 curiozitati interesante despre Crăciun 3

7.În Islanda există 13 Moși Crăciuni; pentru copii care au fost cuminți aceștia vor lăsa cadouri, însă celor obraznici le vor face farse.

8.Știați că britanicii obișnuiesc să spună „Happy Christmas” și nu „Merry Christmas”, pentru că în secolul al XIX-lea cuvântul „merry” înseamnă și „stare de ebrietate”?

9. La posta din Montreal sosea un numar mare de scrisori interesante adresate lui Mos Craciun. Pentru a nu-i dezamagi pe copii, angajatii postei au inceput in 1974 sa raspunda acestor scrisori in numele Mosului. Din 1983 programul de raspunsuri a devenit oficial, iar Mos Craciun a primit o adresa speciala: Mos Craciun – Polul Nord – H0H0H0

10.Deşi cele mai multe ţări ale lumii consideră că mâncarea preferată a lui Moş Crăciun este laptele cu biscuiţi sau fursecuri, unele regiuni au alte păreri. De exemplu, locuitorii Irlandei aşteaptă Moşul cu o halba de bere Guiness, băutura tradiţională a ţării. În Suedia, copiii aşază budinca de orez lângă brad, pentru a-l ospata pe Moş.

11. Conform oamenilor de ştiinţă, pentru a oferi toate cadourile, Moş Crăciun trebuie să viziteze 822 de case pe secunda, să călătorească 1300 de km într-o secundă şi să se deplaseze cu o viteza de 3.765.865km/h.

12. Specialiştii au descoperit că dacă fiecare copil din lume şi-ar dori de la Moş Crăciun o simplă ciocolată de 100 de grame.Sania mosului ar cântări în jur de 240 de tone şi ar avea nevoie de mai mult de 1000 de reni pentru a o deplasa în toate colţurile lumii.

13 Deși Moș Crăciun a purtat albastru și alb și verde în trecut, costumul său tradițional roșu provine dintr-o reclamă din anii 1930 a Coca Cola.

20 curiozitati interesante despre Crăciun

interesante
20 curiozitati interesante despre Crăciun 4

14-De-a lungul anilor, alți reni au fost în echipa de sanie a lui Moș Crăciun, cum ar fi: Flossie, Glossie, Racer, Pacer, Scratcher, Feckless, Ready, Steady și Fireball.

15-„White Christmas” este cea mai bine vândută melodie din toate timpurile,al lui Bing Crosby, cu peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume din 1942.

  16-Filmul de Crăciun cu cele mai mari încasări din toate timpurile este How the Grinch Stole Christmas . Versiunea Jim Carrey, desigur.

17-Tradiția de a pune portocale în ciorapi provine de la călugărițele franceze din secolul al XII-lea care au lăsat șosete pline cu fructe, nuci și portocale la casele săracilor.

18-În ciuda poveștii despre trei magi care aduc un omagiu pruncului Iisus, Biblia nu dă niciodată un număr. Evanghelia lui Matei se referă doar la „magi

19-”.Grecii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie, conform vechiului calendar iulian, în timp ce cadourile de Crăciun sunt deschise în ziua de Anul Nou.

20-Se crede că primul Crăciun sărbătorit în Marea Britanie a avut loc la York în 521 d.Hr.

Sper că veți găsi aceste 20 de curiozitati despre Crăciun distractive, la fel de fascinante si interesante ca și noi!

CITESTE SI ???

Distribuie mai departe