11 curiozitati super interesante despre mașini care te vor uimi

Explorați lumea mașinilor cu noi.Avem pentru tine 11 curiozitati super interesante despre mașini .

1 – Potrivit cars.com, Ferrari 458 Spider, 563 este cea mai predispusă la accidente din lume. Și cel mai puțin predispus la accidente conform site-ului web este Ford F-150 SuperCrew.

2-Furtul de mașini în Africa de Sud este foarte des. Prin urmare, mașinile BMW sunt echipate cu aruncătoare de flăcări pe lateral pentru a preveni furtul.

mașini

3-Deţinătorul unui Volvo din 1966 a intrat în Cartea recordurilor după ce a parcurs cu maşina sa peste 4,8 milioane de kilometri, scrie BBC.

4-Odată era împotriva legii să trântești ușa mașinii într-un oraș din Elveția. Tehnic vorbind, este încă împotriva legii să trântești ușa, deoarece legea interzice să faci „zgomot inutil de puternic și perturbator” între orele 23:00 și 6:00.

Untitled 5 - 999curiozitati.ro
11 curiozitati super interesante despre mașini care te vor uimi 6

5-Mirosul de mașină nouă este format din 50 de compuși organici toxici. Ceea ce majoritatea șoferilor nu știu este că mirosul îmbătător prezintă u riscuri grave pentru sănătate în urma expunerii prelungite.

6-Tesla Model 3 a devenit cea mai vândută mașină electrică din lume la începutul anului 2020.

mașini
11 curiozitati super interesante despre mașini care te vor uimi 7

7-În 2010, un Volkswagen din 1988 cunoscut sub numele de „Carpuccino” a finalizat o călătorie de 338 km alimentată în întregime cu granule de cafea. Alte surse ciudate de combustibil includ cânepa, algele, gunoiul, bălegarul de elefant și ciocolata.

8-Jumătate din toate mașinile noi vândute în Norvegia sunt electrice sau hibride.

Untitled 6 - 999curiozitati.ro
11 curiozitati super interesante despre mașini care te vor uimi 8

9-Știați că Rolls Royce HP-15 este una dintre cele mai rare mașini de pe planetă? Au fost fabricate în total 6 dintre aceste mașini si doar una este încă disponibilă în lume.

car 4677555 1280 1 - 999curiozitati.ro

10- Știai că tetierul tău poate fi folosit ca un ciocan pentru a sparge geamurile?Acesta poate fi folosit ca unealta atunci cand aveti o problema electrica si usa masini nu vi se deschide ,scoate-ți tetierul de pe scaun și folosește-l ca un ciocan pentru a sparge sticla.

11- Un airbag este un dispozitiv de siguranță care vă va salva în momentul unui accident.Mulți nu vor ști acest lucru, dar chiar dacă un airbag este nefolosit, acesta are o dată de expirare care este de maxim 15 ani.

sursa:

citeste si:

Distribuie mai departe