10 curiozitati necunoscute,despre mere

10 curiozitati necunoscute,despre cel mai cunoscut fruct. Merele sunt printre cele mai consumate fructe de la noi din tara si mai precis sunt in top 5 cele mai consumate fructe din lume.Este greu să nu iubești acest fruct delicios! O persoana consuma in medie 65 de mere in fiecare an.

Avem pentru tine 7 curiozitati cu siguranta necunoscute de tine.

necunoscute

1-Cel mai mare,greu măr crescut vreodată a fost un măr provenit din japonia care a ajuns la o greutate de peste 4 kilograme .

2-În mitologia greacă, merele sunt considerate prețioase și uneori magice.

3-Un mar mediu contine aproximativ 10 seminte.Acestea conțin urme de cianură, o otravă foarte periculoasa.Deși acest lucru nu este periculos pentru oameni (daca nu consumi exagerat semintele) , asigurați-vă că pisicile și câinii dvs. nu mănâncă prea multe seminte de mere.Ar fi nevoie de cel puțin 160 de semințe de mere pentru a pune viața unui adult în pericol.Un măr de marime medie conține aproximativ 10 semințe.

4-Merele au numeroase benificii necunoscute dec multi precum:  ne protejează oasele, previne cancerul, scade colesterolul.

5-Pentru a menține merele taiate in conditii bune mai precis sa nu se transforme in rescpectiva nuanță de maro puteți pune putin suc de lămâie peste ele.

6-25% din volumul marului este de fapt aer. Acesta este motivul pentru care merele plutesc in apa.

7-Merele fac parte din familia trandafirilor împreună cu prunele, piersicile și perele. 

8-Merele se coc de până la 10 ori mai repede când le lăsați afară,decat atunci când le lăsați la frigider.

9-Există peste 7.500 de soiuri de mere cultivate în întreaga lume. Ți-ar lua mai mult de 20 de ani să le încerci pe toate dacă ai mânca câte unul pe zi!

10-Marul este cunoscut sub numele de Fruct Interzis al Paradisului. Dar acest lucru nu este mentionat nicaieri in Biblie!

Conform celor de la  BBC „cele trei mere care au schimbat lumea” sunt: mărul Evei, al lui Newton şi al lui Steve Jobs. Este un motiv în plus  pentru a vă convinge să consumați mere zilnic , asta și pentru că “Un măr pe zi ține doctorul departe”.

Mai puteţi citi:🔰🔰🔰

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire