11 curiozități interesante si necunoscute despre oi

Descoperă 11 fapte pur si simplu interesante despre oi.Vă încurajez să parcurgeți întregul articol și să citiți toate aceste curiozitati despre oi  si o sa fiți de-a dreptul uimit la sfarsit.Stiai ca ,oile au fost printre primele specii de animale domesticite de oameni pentru agricultură?

1-Oile sunt capabile să experimenteze emoții precum frica, mânia, furia, disperarea, plictiseala, dezgustul și fericirea. 

oi

2-Oile au pupile dreptunghiulare care le oferă o vedere periferică uimitoare .Se precizează că câmpul lor vizual este între 270 și 320 de grade  iar ca fapt divers oamenii pot vedea aproximativ la 155 de grade.

3-Woodrow Wilson a ținut o turmă de oi la Casa Albă în timpul Primului Război Mondial pentru a menține iarba tăiată ca măsură de reducere a costurilor. sursa

4-Oile au o memorie uimitoare mai exact pot recunoaște până la 50 de fețe ale altor oi și pot rămâne in memoria lor până la doi ani .Pot recunoaște de asemenea și chipurile umane.

5-Când sunt bolnave , oile se pot auto vindeca singure știind exact ce plante trebuie sa mănânce si care ulterior le vor ajuta să le vindece.

6-Lâna oilor este anti microbiană și rezistentă la foc si un mare alt avantaj este ca poate fi biodegradabila .Este, prin urmare, o țesătură ideală pentru a face pulovere, paltoane, covoare, pături și multe altele, dar din păcate prea putini ciobani mai prelucrează lâna in Romania.

oi

7-Primul mamifer care a fost clonat dintr-o celulă adultă a fost o oaie finlandeză Dorset, Dolly, în 1996. Dolly a primit numele după eminenta cântăreață Dolly Parton. A fost eutanasiată în 2003 din cauza unei boli pulmonare.sursa

8-Dacă unele oi cad cumva pe spate fiind supraponderale, gestante sau având lână prea densă, nu se pot mai pot ridica din acea poziție.

9-Spania și-a prețuit atât de mult oile Merino (care produceau foarte apreciată lână Merino) încât până în secolul al XVIII-lea, exportul de oi era o infracțiune pedepsită cu moartea.

10-Oile joacă un rol important în toate credințele avraamice ; Avraam, Isaac, Iacov, Moise, regele David și profetul islamic Muhammad au fost toți păstori.

11-Numărarea oilor este un exercițiu mental folosit în unele culturi ca mijloc de a se adormi.Ideea, probabil, este de a induce plictiseala în timp ce ocupați mintea cu ceva simplu, repetitiv și ritmic, despre care se știe că îi ajută pe oameni să doarmă.

sursele:1 2 3 4

CITESTE SI:

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .