11 curiozități remarcabile despre elefanți

Elefanții sunt cele mai mari animale terestre din lume .

In acest articol veți înțelege cu adevărat inteligența și capacitatea emoțională a acestor animale uimitoare. Exista  trei specii mari de elefanți : elefantul african, elefantul african de pădure şi cel asiatic.

1 Un singur dinte de elefant poate cântări până la 9 kilograme.Colții de elefant sunt de fapt dinți incisivi  care apar pentru prima dată când elefanții au aproximativ 2 ani.Colții cresc mereu pe tot parcursul vieții lor. Sunt extrem de puternici având puterea, forta sa rupă chiar copaci.

2-Cel mai mare elefant care a trăit vreodată a fost un elefant african. Avea 10.886 kg și 3,96 de metri înălțime .

3-Elefanții își manifestă empatia față de alți elefanți care când sunt în primejdie le oferă protecție elefanților tineri sau răniți și sunt capabili să înțeleagă decesele; de exemplu, ar sta lângă cadavrul elefantului mort și ar încerca să-l îngroape. Aceștia au fost observați cum își plâng morții, mângâindu-se unul pe celălalt și simțind și înțelegându-și emoțiile unul altuia.

4-Elefanții au o memorie remarcabila si cu adevărat uimitoare. Un elefant poate recunoaște o persoană chiar si după câțiva ani. 

elefanți

5-Elefanții pot comunica între ei de la kilometri distanță prin apeluri subsonice care vibrează solul. Acesta ascultă atât cu picioarele, cât și cu urechile. Când un elefant vorbește, el creează un zgomot scăzut, care este aproape inaudibil, dar trimite vibrații prin pământ.

6-Puteți identifica elefanții daca sunt specii africane sau asiatice după forma urechilor . Două specii din Africa au urechi mari în formă de continentul Africii, în timp ce speciile asiatice au urechi mai mici în formă de India.

7-Cel mai bătrân elefant vreodată a fost Dakshayani un elefant asiatic, care a murit în 2019, la vârsta de 88 de ani, în Kerala, India.

8-Elefanții sunt cunoscuți pentru inteligența lor superioară , precum și pentru ordinea lor socială structurată .Una dintre principalele caracteristici ale ordinii sociale din turmă este că masculii și femelele trăiesc vieți complet diferite și separate.
elefanți

9-În 2015, Sumatra de Est a fost afectată de incendii multiple pe o perioadă de câteva luni, așa că 23 de elefanți dresați sa ajute la stingerea incendiilor în Indonezia.

10-Elefanții masculi părăsesc turma incepand de la varsta de 12 -15 ani și trăiesc singuri sau cu alți elefanți masculi.

11-Este greu de imaginat ca un animal mare ca un elefant să se teamă de orice, dar este adevărat – elefanților le este frică de albine .Frica este atât de puternică încât fermierii africani au început să țină stupii lângă culturile lor pentru a ține elefanții la distanta.

surse: https://justfunfacts.com/interesting-facts-about-elephants/ https://www.childfun.com/articles/general/15-elephant-facts-for-kids/

Citeste si:

amuzant animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine iarna imbracaminte incredibil ingenios interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mister mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .