20 curiozitati despre animale pe care vei dori să le împărtășesti

Curiozitati uimitoare, ciudate si amuzante despre animale salbatice si domestice.Descopera lucruri interesante și misterioase care te pot surprinde. 

625 - 999curiozitati.ro

1-ÎN 1924, un caine LABRADOR A FOST condamnat să trăiască intr-un penitenciar din America pentru uciderea pisicii guvernatorului.

animale

animale

2-Oasele picioarelor unui liliac sunt atât de subțiri încât din cele 1.200 de specii de lilieci, doar 2 pot merge pe jos. Acestea sunt liliacul vampir și liliacul Burrowing.(si totusi au nenorocit o planeta)

animale

3-Este mult mai ușor pentru câini să învețe comenzile vorbite dacă sunt date împreună cu semnale sau gesturi de mână.

animale

animale

4-Unii melci au cochiliile păroase.Deși nu este un secret faptul că melcii au cochilii, probabil că nu știați că unii au de fapt coji păroase . Aceste fire de păr sunt destul de la îndemână, deoarece ajută un melc să se lipească de suprafețele umede, cum ar fi frunzele.

hairy snail shell - 999curiozitati.ro
sursa Shutterstock

5-Porumbeii pot face matematică.S-ar putea să vă gândiți la porumbei ca fiind ,nu atât de inteligenti. Dar se pare că sunt de fapt destul de destepti Un studiu efectuat in 2011 publicat în revista Science a constatat că păsările sunt capabile să facă matematică la același nivel cu maimuțele. În timpul studiului, porumbeilor li s-a cerut să compare nouă imagini, fiecare conținând un număr diferit de obiecte. Cercetătorii au descoperit că păsările au putut clasifica imaginile în ordinea numărului de obiecte pe care le conțineau. 

halanna halila QkCyYl7FGpY unsplash 1 - 999curiozitati.ro

6-Pinguinii Gentoo își aleg prieten o pietrică si au grija de ea toată viata lor.

interesting happy facts 16 - 999curiozitati.ro
sursa foto telegraph.co.uk

7-Înainte de a ecloza puii, ei pot comunica între ei și cu mama lor printr-un sistem de sunete.

happy animal facts 34 - 999curiozitati.ro
sursa foto caryn74

8-Șerpii sunt animale maiestuoase și, în ciuda faptului că nu au picioare, gheare sau aripi, unele specii de șerpi se numără printre cele mai periculoase animale din lume . În timp ce cel mai mic șarpe din lume abia atinge 10 centimetri, cel mai mare șarpe depășește 10 metri lungime.

mateusz bajdak npNhp50pZko unsplash - 999curiozitati.ro

9-O curiozitate interesantă despre furnici ,este faptul ca furnica regină, care trăiește până la 30 de ani, în timp ce un lucrător obișnuit abia ajunge la doar la 3 ani.Atunci când o furnică moare, corpul ei degajă automat un miros caracteristic care atrage alte furnici care sunt responsabile pentru transportul corpului și îngroparea acestuia.

md jerry v9wN8wCPLHY unsplash - 999curiozitati.ro

10-Oile sunt creaturi care se pot vindeca singure. Când se îmbolnăvesc, aleg ierburi care le vor consuma si ulterior le vor vindeca.

sophie dale 6lE2MnXUP44 unsplash - 999curiozitati.ro

11-Pisicile ating fețele oamenilor cu capul. Într-adevăr, sensul acestei mișcări este că pisica îi spune acelei persoane: „Am încredere în tine, mă simt în siguranță”.

chewy w8C d0lhxZ8 unsplash - 999curiozitati.ro

12-Aricii pot avea aproximativ 1000 de purici pe corp, iar consumul de lapte de vacă poate fi fatal pentru ei.

taylor binkley 60QYdXjUd8o unsplash - 999curiozitati.ro

13-Ei bine, ce zici de curiozitatea asta?Doar 2 șoareci pot ajunge la o populație de 1 milion de șoareci într-un an și jumătate?

ranjith jaya 4BgkwKvTpeU unsplash - 999curiozitati.ro

14-În timp ce vacile au capacitatea de a dormi în picioare, trebuie să se întindă pentru a visa.

animale

15-Experimentatorilor de animale li se permite în mod legal să le ardă, să șocheze, să otrăvească, să izoleze, să le infometeze , să le rețină forțat, să fie dependente de droguri și să afecteze creierul animalelor. Niciun experiment, indiferent de cât de banale sau dureroase ar putea fi, nu este interzis de legea federală. Chiar și atunci când sunt disponibile metode valide de cercetare non-animale, experimentatorii nu sunt obligați să le folosească în loc de animale.

16-Animalele sunt capabile să evite contactul cu firele electrice, deoarece pot vedea ultraviolet. Acest simnt este invizibil pentru oameni.

photo 1601462904263 f2fa0c851cb9 - 999curiozitati.ro

17-Peste 120 de milioane de găini sunt crescute doar în Polonia. Știați că sunt cele mai apropiate rude ale dinozaurului T-Rex? În 2007, acest lucru a fost confirmat de testele ADN.

photo 1524469787167 21419ea3836b - 999curiozitati.ro

18-Un urs polar nu este chiar alb. Este o iluzie optică cauzată de lumina care se reflectă pe stratul său transparent.

animale

19-Porcii comunică între ei în mod constant. Până în prezent, au fost identificate 20 de mesaje, de la curte la „Mi-e foame”.

suzanne tucker SOnWbGD1jfs unsplash - 999curiozitati.ro
625 3 - 999curiozitati.ro

20- Nasul fiecarei pisici este diferit, astfel incat ele pot fi identificate in functie de aceasta trasatura, in acelasi mod in care oamenii sunt identificati in functie de amprente.

jae park 7GX5aICb5i4 unsplash - 999curiozitati.ro

Sper că curiozitățile menționate mai sus despre creaturile cu care trăim pe Pământ vă vor încuraja să cunoașteți lumea uimitoare a animalelor,si acestea sunt doar o parte.Lumea animalelor este încă neexplorată. În fiecare zi apar noi date despre obiceiurile, comportamentele și curiozitățile întregii lumi bogate a faunei. În afară de speciile noi și necunoscute, se dovedește că știm puțin și despre animalele care ne înconjoară în fiecare zi.