Dacă vă întâlniți cu un arici aparent „mort”,nu faceti asta

Dacă vă întâlniți cu un arici aparent „mort” în timpul lunilor reci, rezistați tentației de a-l îngropa sau arunca la gunoi.

arici

Nimeni nu dorește să se confrunte cu imaginea unui animal decedat în curtea sa sau pe drumul său, însă ar putea fi vorba despre un arici care se află în stare de hibernare din noiembrie până în martie. De obicei, acești mici locuitori ai naturii săpau adânc în pământ pentru a se asigura că vor fi în siguranță, însă, în contextul actual, cu tot mai puține spații verzi, tufișuri sau păduri, devine din ce în ce mai dificil să găsească un refugiu sigur pentru iarna lor lungă și odihnitoare.

arici

Unii dintre aceste animalute pot să intre în curțile voastre în căutarea unui loc cald și sigur pentru hibernare, iar alții, epuizați de căutare, pot ajunge să doarmă în locuri ciudate, cum ar fi marginea drumurilor sau trotuarele. În timpul hibernării, ritmul cardiac și funcționarea generală a corpului lor încetinesc semnificativ, asemenea unei strategii de economisire a energiei, ceea ce poate crea confuzie și poate duce la concluzia eronată că ariciul este decedat. Dacă vedeți un arici în mișcare, asigurați-vă că se află într-un loc sigur, cald și poate supraviețui pentru cele 5 luni de iarnă. În cazul în care descoperiți un astfel de arici în curtea voastră sau pe stradă, puteți face o gaură într-o cutie de carton și amplasați-o într-un loc uscat, sigur și liniștit, pentru a-i oferi posibilitatea de a petrece liniștit lunile reci acolo.

arici

Aricii sunt o specie aflată în pericol de dispariție, fiind complet inofensivi și deosebit de importanți pentru echilibrul ecologic. Acești mici prieteni se hrănesc cu gândaci, melci, broaște, șopârle, șerpi, inclusiv cu cei veninoși. Distruge cuiburile de șoareci și nu cedează în fața albinelor sau viespilor. Un arici poate să distrugă cu ușurință un cuib de viespi și să le ignore mușcăturile. Cercetătorii au remarcat de mult timp imunitatea aricilor la otrăvurile puternice, inclusiv la mușcăturile de insecte. Acest fenomen de antidot încă nu este pe deplin înțeles de către comunitatea științifică.

y6XrPkt8cfWnTDcY4uGJ 1 bzp1e 1 - 999curiozitati.ro

Fii vigilent când te întâlnești cu un arici în lunile reci. Ajutorul acordat acestui animal fragil nu presupune niciun efort și poate face o diferență semnificativă.

Citeste si: