De ce oamenii nu s-au întors niciodată pe Lună după 1972?

 Sunt o mulțime de persoane care se întreabă: dacă am mers pe Lună în anii 1960, de ce durează atât de mult să ne întoarcem? Impactul omenirii asupra misiunii de aterizare pe Lună Apollo 11 din iulie 1969 a fost masiv.De peste 40 de ani nimeni n-a mai călcat pe altă o alta planetă.  În istoria omenirii, doar 24 de oameni au călătorit spre Lună.

De ce oamenii nu s-au întors niciodată pe Lună ?

De ce
sursa Pixabay

Din 1958 până în 1972 au peste 100 de vizite pe Lună dar nu toate aveau echipaj uman .

Motivul pare destul de simplu .Trebuie să existe un motiv întemeiat pentru a investi miliardele pentru a merge pe Lună și înapoi. Motivul principal a misiunii a fost ca SUA să demonstreze lumii si in special rusilor că sunt mai evoluate din punt de vedere tehnologic fata de Uniunea Sovietica din acea vreme.

Obiectivul a fost să ducă oamenii pe Lună înaintea sovieticilor, lucru pe care l-au realizat.Astronauții au adunat pietre, au făcut fotografii , au făcut experimente , au plantat steaguri și apoi au venit acasă.

Odată ce Apollo 11 și-a făcut treaba, oamenii și-au pierdut treptat interesul pentru Lună.Marte in schimb a atras ceva interes celor de la Nasa . Si in primul rand nu avem nevoie sau ne dorim ceva de pe Lună. Este o stâncă acoperită cu praf de siliciu sub formă de pulbere, nimic mai mult. Dca se gasea petrol sau metale rare ,situația cu siguranța era alta.Au fost aduse de pe Lună suficiente roci lunare, astfel încât nicio misiune nu mai era necesară.

De ce oamenii nu s-au întors niciodată pe Lună ?

De ce
sursa Pixabay

sursa : https://www.quora.com/Why-have-humans-never-been-back-to-the-Moon-after-1972

Citeste si:

adevarat am luat bani amuzant a schimbat istoria baiatul japonez bautura romanilor caceaua romanilor cadouri cadouri de craciun caini ceapa ce cumparam clarvazatoare colturi ale lumii conspiratie covid craciun CURIOZITATI INCREDIBILE de ce nu crezi in covid de salvat de vazut film woow firme renumite greutate porc ideii de cadouri ignat incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta ororile razboiului pisici porci POVESTE DE VIATA poveste trista surprinzatoare truc inghet truc masina Vulcanul care a întunecat lumea