De ce japonezii stau pe podea când mănâncă?

 De ce japonezii au acest obicei?Va prezentam mai jos motivele.

japonezii ritualuri
japonezii mananca

În vremurile mai vechi nu existau masă. Toate popoarele obișnuiesc să stea pe podea să mănânce și ne aduce beneficii sănătății precum:

  • Așezați pe podea cu picioarele încrucișate ajută sistemul nostru digestiv să digere alimentele corect și rapid.
  • Stand cu picioarele încrucișate ajută sistemul nostru digestiv să digere alimentele corect și rapid.
  • Dacă vă puteți ridica cu ușurință dintr-o poziție cu picioarele încrucișate fără niciun sprijin, sunt șanse să trăiți mai mult.
  • Faptul că stai pe podea în timp ce mănânci te face să te simți sătul mai rapid, așa că nu mănânci prea mult si silueta nu se schimba .

Japonezii folosesc uneori perne confortabile pentru a îngenunchea sau a se așeza pe ele.Bărbații stau de obicei cu picioarele încrucișate, în timp ce femeile stau cu ambele picioare într-o parte.

Practica de a sta pe podea este adânc înrădăcinată în cultura japoneză.Japonezi nu stau direct pe potea mai exact au niste  covorașele numite tatami, care sunt făcute din paie si sunt folosite în casele tradiționale japoneze atât pentru mâncare, cât și pentru dormit. 

Nu doar japozezii au aceasta traditie mai intalnim acest mod de a manca si lamul tețări asiatice, cum ar fi India și chiar China, au o tradiție veche de a sta pe podea în timp ce mănâncă. 

Stiati ca Japonia este una dintre cele mai curate țări din lume .În școlile japoneze, curățarea face parte din rutina zilnică a elevilor. Cartierele din orase organizează periodic evenimente de curățare a străzilor. 

sursa quora.com

CITESTE SI:

De ce japonezii