Descopera si tu cea mai spectaculoasa si mare peșteră din lume 

Descopera si explorează virtual peștera Peștera Sơn Đoòng din Vietnam care este una dintre cele mai mari peșteri din lume. Peștera Son Doong este situată în apropierea graniței dintre Laos-Vietnam.

Se crede că peștera are o vechime între 2 și 5 milioane de ani.Peștera a fost descoperită recent ,a fost explorată pentru prima dată în 2009 și a fost deschisă publicului abia din anul 2013.Prima data a fost descoperita accidentar în anul 1990, de un anume Ho Khanh ,când hoinărea prin zona in căutarea hranei. Acesta uitase de peștera ,dar isi amintise de a doar in anul 2009 când povestise unor asociați care cercetau peșterile descoperirea sa din 1990 .

Descopera o pestera spectaculoasa
Descopera
Sursa foto : Oxalis Adventures

Pentru a vizita peștera Son Doong ai nevoie de de patru zile  si o condiție fizica foarte buna.Un singur operator de turism (Oxalis Adventure) are permisiunea si este autorizat pentru de a conduce expedițiile în peșteră. Fiecare tur este în mod normal format din maxim 10 turiști. La intrarea în peșteră trebuie avut si folosit echipamente specializate în speologie, iar intrările sunt înconjurate mascate de o junglă deasă. Acest lucru a împiedicat probabil ca oamenii să intre si sa o descopere mai repede. Turiști pot descoperii in interiorul peșterii  insecte , animale sălbatice, cum ar fi maimuțe, păsări, lilieci etc.

Ce mai poti descoperii aici:

  • un râu și un lac subteran iar turisti vor trebui să folosească o plută pentru a traversa această zonă pentru a continua călătoria
  • unele stalagmite sunt gigantice cu înălțimea de 70 – 80 m
  • aici vei găsi un spațiu suficient de mare pentru a putea ateriza si parca un avion mare de pasageri.
  •  are propria sa junglă in interior .
Descopera o pestera spectaculoasa
Descopera
Imagine: 
WikiMedia .-

Surse: https://www.thetravel.com/visit-son-doong-https://www.thetravel.com/the-worlds-largest-cave/ https://vietnamtourism.gov.vn/english/index.php/items/15671

Citeste si:

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .