9 fapte nestiute de crestini,despre profet Mahomed

Mahomed,ultimul profet al islamului,a trăit în perioada 570-632 după Hristos şi este considerat întemeietorul religiei islamice. De numele său se leagă o serie de minuni, pe care le-ar fi făcut în timpul vieţii, minuni menţionate în cartea sfântă a islamului, Coranul.Deși adepții altor religii nu îl consideră neapărat un profet, el este încă venerat de musulmani ca un profet al lui Dumnezeu.

1-Profetul Muhammad s-a născut orfan când tatăl său a murit înainte de naștere, iar mama sa a murit când avea doar 6 ani în Mecca.Ulterior, unchiul său patern Abu Talib a avut grijă de el. Copilul de 6 ani a fost lăsat la margine și a lucrat ca băiat de cămilă la convoaiele comerciale din Damasc.Sursa: britannica.com

O carte foarte interesanta 🔰🔰🔰

profet

2-Profetul a încercat să înlăture prejudecățile rasiale prezente în societate prin exemplele sale personale. Bilal bin Riba și Salman Farsi, cei mai apropiați tovarăși ai săi, erau foști sclavi.Sursa: Wikipedia

3- Se spune că Mohamed s-a asemanat cu Moise din multe multe puncte de vedere. Ambii au fost crescuți în casele dușmanilor lor, au apărut printre idolatri, au fost la început respinși de propriul lor popor și apoi acceptați de ei, fiecare a dat o lege, a fugit de dușmanii lor (Moise la Midian, Mahomed la Medina, un nume de semnificație similară), au mers în luptă împotriva dușmanilor lor, au făcut minuni și le-au permis adepților lor să cucerească Palestina.

4-Mahomed obișnuia să se roage singur într-o peșteră numită Hira pe muntele Jabal al-Nour, unde a primit și prima sa revelație.Conform credințelor, în timpul uneia dintre vizitele sale în peșteră, îngerul Gabriel a apărut în fața lui și i-a cerut să recite versetele care vor fi incluse în Coran .

5-Se crede că Profetul nu a mâncat niciodată singur. Obișnuia să-i invite mereu pe alții să mănânce cu el.

6-Ca semn de respect, Muhammad obișnuia să salute oamenii înainte de a le cere permisiunea de a intra în casa lor și îi încuraja și pe alții să facă același lucru.

7-Când a ajuns la vârsta de 25 de ani, profetul Mahomed a primit o cerere de căsătorie de la Khadija pe care a acceptat-o ​​și astfel s-au căsătorit. Khadija avea 40 de ani în momentul căsătoriei lor.

8- profet Mahommed a încurajat spălarea mâinilor înainte și după ce a mâncat mâncare.

9-Numele Mahomed este acum unul dintre cele mai populare nume din lume.

Cea mai mare carte din lume „Acesta este Mohamed” are 420 de pagini realizate dintr-un material de amestec de hîrtie și piele,si are o înălţime de cinci metri şi cîntăreşte aproape o tonăşi jumătate,evaluata la 2.300.000 de euro. Giganta carte prezintă viaţa profetului Mahomed şi a fost tipărită în Germania şi montată în Dubai.

Citeste si 🔰🔰🔰

animale caini ceapa copii craciun curiozitati despre craciu CURIOZITATI INCREDIBILE de groaza fetita disparuta filme filme adevarate filme de vazut frig ger haine hoia baciu iarna imbracaminte incredibil inspaimantator interzis alimente LEGIAMUZANTE LEGI CIUDATE lilieci mos craciu nu manca nu stiai asta padure fermecata pantofi pisici porumbei poti muri pui remedii naturale renii lui mos craciun romania sarpe slanina tarani top top curiozitati top filme traditi craciun TUICA zapada