Motive pentru care Elvetia este cea mai sigura tara din lume

Stiai ca Elvetia are  o populație de doar 8,67 milioane si are patru limbi naționale? Cele patru limbi naționale ale acestora sunt franceza (20,4%), germană (64%), italiană (6,5%) și romanșă (puțin peste 1%).Romanșa este o limba vorbita de romani si se spune ca ar fi un fel de o latină vulgară .

Elveția este pregătită pentru un război nuclear. Legile elvețiene impun tuturor cetățenilor să aibă acces la un adăpost în clădirea lor sau în apropiere. Armata elvețiană păstrează buncăre de artilerie complet aprovizionate, deghizate în case de țară ciudate, în mijlocul satelor populate.

Elvetia
imagine reprezentativa

Din cauza legilor in vigoare, acestea impun tuturor să aibă acces la un adăpost în clădirea lor sau în apropiere. Armata elvețiană păstrează buncărele complet aprovizionate si sunt deghizate în case de țară vechi ,amplasate în mijlocul satelor . Elvetia deține cel mai mare adăpost nuclear din lume unde se spune ca poate proteja până la 20.000 de oameni.

Elvetia

Știai ca Elvetia nu a avut capitală? Berna a devenit capitala Elveției doar din anul 1848.Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa , este și o adevărată democrație. Mai exact orice cetățean  poate propune modificări la orice nivel al legislației elvețiene. Ei votează de patru ori pe an propunerile la Landsgemeinde, iar aceștia se aduna în locul alegerilor la urne. 

Elveția este neutră încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Posibil ca aceasta tara se bazează si pe faptul ca nu ataci o tara  unde mari milionari , miliardari lumii își păstrezi banii. Aceasta tara nu a luptat cu nimeni de foarte mult timp, mai exact nu au mai purtat războaie de peste 200 de ani.

Elvetia

Printre cele mai bune tari din Europa care permit înarmarea populației sunt: Elvetia, Malta, Austria si Italia. Dintre toate națiunile , Elveția are una dintre cele mai mari rate de deținere de arme. Este important de remarcat faptul că motivul pentru această cantitate mare de oameni care dețin arme în Elveția este că această țară are serviciul militar obligatoriu. După ce își termină serviciul, toți ar trebui să-și ia puștile de asalt sau pistoalele acasa. trebuie mentionat ca Elvetia este una dintre ultimele țări rămase din Europa de Vest unde serviciile militare sunt obligatorii.

RmSZxzZ9TlzrOvVA28nd 1 wzpdo - 999curiozitati.ro

surse :https://studyinginswitzerland.com/switzerland-facts/ STIAI CA https://theworldpursuit.com/facts-about-switzerland/

CITESTE SI:

actorii albine amuzant BENEFICII DUS CALD beneficii dus rece beneficiile mierii biblia caini ceapa celebrități conspiratie craciun credinta curiozitati despre telefoane curiozitati elefanti CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati vin de ce aduce ghinion nr 13 elefantii se tem de albine ghinion GLADIATORI iepuri imediat imediat după ce ați atins incredibil indusii ingenios interzis alimente mierea mister nr 13 nu stiai asta oua piramide pisici Povestea punct rosu razboi romania România Secretele telefoanele ne fac prosti vanzare bunica VIN vopsim ouale

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .
Distribuie mai departe