20 de filme bazate pe povești adevărate,care iti vor schimba perceptia asupra vietii.
Găsirea unor filme realizate dupa o poveste adevărată pe care să le urmăresti poate fi dificilă, așa că le-am cautat pe cele mai bune și va recomandam să le urmăriți. Consulta lista noastră cu cele mai bune filme bazate pe o poveste adevărata.

20 de filme bazate pe povești
filme
1- The Boy Who Harnessed The Wind- Împotriva tuturor șanselor, un băiat de treisprezece ani din Malawi inventează un mod neconvențional de a-și salva familia și satul de foamete. Bazat pe adevărata poveste a lui William Kamkwamba.

2-Catch Me If You Can-În filmul „ Prinde-mă dacă poți” , DiCaprio (în rolul lui Abagnale) are mai multe indentitati pretizandca este că este pilot, viitorul său socru crede că este avocat si multe alte indentitati false.În esență, filmul a arătat că furturile de identitate funcționează cel mai bine atunci când sunt credibile.

.

3-Joyeux Noel-Filmul este inspirat dupa o poveste adevarata, care s-a petrecut in Ajunul Craciunului in 1914, in timpul Primului Razboi Mondial in multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. In acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a intamplat: armele au fost lasate in transee si s-au facut pasi catre “inamici” pentru a le strange mainile, a face schimb de tigari sau de o bucatica de ciocolata si a-si ura unul altuia “Craciun Fericit!”

Filme bazate pe povești adevărate

4-  The boy in the striped pajamas -Aceasta este o poveste care intenționează să educe un public tânăr într-una dintre cele mai oribile perioade din istoria omenirii. În cele din urmă, este menită să declanșeze o lecție de judecată morală de care trebuie să învățăm, mai degrabă decât să primim o lecție de la un băiat care este prea „inocent” pentru a-și da seama de împrejurimile sale.

5-Hachiko: A Dog’s Story.-Aceast superb film este o adaptare americană a unei povești japoneze despre un câine loial pe nume Hachiko. Acest prieten foarte special își însoțea stăpânul în gară în fiecare zi și se întorcea în fiecare după-amiază pentru a-l întâmpina. Din păcate, stăpânul său pleacă într-o zi, trece și nu se mai întoarce niciodată.

6-22 iulie (2018)-Acum 8 ani, pe 22 iulie, Anders Breivik detona o bombă în faţa clădirilor guvernamentale din Oslo, atac soldat cu opt morţi. Ulterior, acesta a mers pe Insula Utoya, situată la 40 de kilometri de capitală, unde, îmbrăcat în poliţist, a deschis focul timp de o oră şi jumătate, omorând 69 de persoane, majoritatea adolescenţi.

7-The Social Network-Filmul lui David Fincher spune povestea fondării Facebook, adaptată din romanul de non-ficțiune din 2009 al lui Ben Mezrich „Miliardarii accidentali”.Cel mai revoluționar fenomen informatic de socializare de la începutul acestui nou secol.

Filme bazate pe povești adevărate

8-LOST GIRLS – Filmul se bazează pe o carte cu același nume care prezintă victimele sale, detaliile disparițiilor lor și modul în care trupurile lor au fost descoperite în cele din urmă.

9-Le scaphandre et le papillon-Jean-Dominique Bauby are 43 de ani și este un tată de familie fericit. Dar suferă un atac cerebral și, după ce se trezește din comă, își dă seama că a rămas paralizat complet. Bărbatul nu mai poate decât clipi. Cu ochiul stâng. Clipind din ochi pentru fiecare literă a alfabetului, Bauby scrie o carte, Scafandrul și fluturele

10-Okja-Lansat de Netflix , Okja este o acuza adusa omenirii și a minciunilor pe care le credem pentru a evita confruntarea cu adevăruri morale, inclusiv modul în care privim și tratăm animalele neuman.

11-12 YEARS A SLAVE-Filmul lui Steve McQueen ’12 Years a Slave ‘arată lupta lui Solomon Northup, un negru liber, care a fost drogat, răpit și vândut în sclavie într-o fermă de bumbac. Filmul se bazează pe memoriile proprii ale lui Northup și arată în detalii tulburătoare realitățile șocante ale sclaviei secolului al XIX-lea în America.

Filme bazate pe povești adevărate

12-Victoria și Abdul-Este vorba despre regina Victoria a Angliei și despre frumoasa prietenie maternă pe care a dezvoltat-o ​​cu un indian-musulman Abdul Kari.

13-The theory of everything -Theory of Everything este povestea celui mai strălucit și celebru fizician al timpului nostru, Stephen Hawking și Jane Wilde, studentă la arte de care s-a îndrăgostit în timp ce studia la Cambridge în anii 1960.

14-Cei doi papi-The Two Popes este un film inspirat din evenimente reale ce au avut loc într-un moment-cheie pentru Biserica Catolică, Papa Benedict (Anthony Hopkins) din secolul al XVI-lea . Inspirat de evenimente reale.

15-The Impossible-

Înconjurată de familie în timp ce se relaxa lângă piscină într-o vacanță de vis, Maria Belon Alvarez a simțit că trebuie să fie cea mai norocoasă femeie din lume.Dar câteva secunde mai târziu, ea, soțul ei înspăimântat și cei trei fii au fost măturați de un feroce zid de 30 de metri de apă care a devorat tot ce-i era în cale.

Filme bazate pe povești adevărate

16-Lion -La cinci ani, Saroo Brierley s-a urcat accidental într-un tren care l-a aterizat la 930 de mile de casa sa din India. În timp ce mama lui îl căuta neincetat, el a fost preluat de polițiști și apoi adoptat de un cuplu din Australia.

17-127 de ore -Ce poată să meargă rău când pleci singur în explorare prin canion?Cea mai memorabilă scenă a filmului sta în psihicul lui Ralston  La câteva zile de la încercarea sa de a iesi la suprafata , el se gandeste cum să-si rupă oasele din brațul prins in stanca .De asemenea el înregistrează un mesaj de adio familiei sale pe camera video pe care a purtat-o ​​cu el, presupunând că va curând mor în acel loc. 

18-The Pursuit of Happyness -Chris Gardner este un tata care intampina o serie de greutati in a-si intretine familia. In ciuda tuturor eforturilor lui de a rezista din punct de vedere financiar, sotia lui va renunta totusi la asumarea greutatilor de zi cu zi, parasindu-l atat pe el, cat si pe baietelul lor de cinci ani, Christopher.

19-The Big Short- Filmul spune povestea a șase vizionari care au adulmecat prăbușirea locuinței înainte de practic oricine altcineva. Previziunea lor i-a ajutat să câștige bani în timp ce instituțiile de pe Wall Street se prăbușeau.

20-The Blind Side. Aceasta este o poveste adevărată a lui Michael Oher, un tânăr care nu știe cine este tatăl și a cărui mamă este dependentă de droguri. Este fără adăpost și flămând.

Merita 100% sa iti petreci 2 ore seara sa vizualizezi un film din lista recomandata de noi aici .Cu siguranta vei dori sa le revezi cel putin inca de 2 ori fiecare film in parte ,pentru ca sunt extraordinar de bine realizate si pline de suspans. .

Citeste si 🔰🔰🔰

Related Post