16 curiozitati despre iarna,multe necunoscute de voi

Iarna este probabil perioada preferată a multor persoane din an.Mai mult decât atât, nu este nimic mai placut decat o plimbare prin potecile înzăpezite,sau o bulgareala cu prietenii.

1-Frigul iernii ucide mai mult de două ori mai mulți americani decât o face căldura vara . Da,din nefericire frigul şi gerul ucid persoane nevinovate.

2-Vremea rece de iarnă estompează senzațiile sexuale, iar temperaturile mai reci ale corpului scad excitația atât pentru bărbați, cât și pentru femei . Interesant este că femeile sunt cu 30% mai predispuse la orgasm dacă picioarele le sunt calde.

Pijama dama ieftina bumbac cu bluza cu maneca lunga neagra si pantaloni rosii cu imprimeu Professor 2 817x1000 1 - 999curiozitati.ro

3În jur de 12% din Pământ suprafața terestră a este acoperit de zăpadă și gheață. 

4-Cea mai scăzuta temperatură înregistrată vreodată a fost de -123 ° C la stația Vostok din Antarctica în 1983.WOOW

5-Multe specii de țânțari trăiesc iarna ca adulți. În toamnă, țânțarii se împerechează, dar numai masculul moare

6-Apusurile sunt de obicei mai frumoase iarna. Aerul rece, este mai clar decât aerul cald de vară , care permite culorilor soarelui să strălucească mai clar.

7-La 28 ianuarie 1887, un fulg de zăpadă de 15 cm lățime și 8 cm grosime a căzut în Fort Keogh, Montana. Este în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness ca cel mai mare fulg de zăpadă observat vreodată

8-Cel mai mare om de zăpadă înregistrat construit vreodată a fost în Bethel, Maine, în februarie 1999. Avea o înălțime enormă de 113 metri

9-În timpul iernii, este posibil să mergeți din SUA în Rusia, deoarece se formează un pod înghețat între insulele Diomedes (ale căror părți aparțin SUA și, respectiv, Rusiei).

10-Cercetatorii au constatat că bebelușii care s-au născut în „iarnă” (decembrie-mai) au început să se târască, în medie, cu aproximativ cinci săptămâni mai devreme, comparativ cu copiii născuți în „vară” (iunie-noiembrie).

adam szabo jJFOcwOvKtc unsplash - 999curiozitati.ro

11Iarna este una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru a vedea lupii în sălbăticie.

12-Prunul chinezesc este una dintre puținele plante care au perioada de înflorire iarna.

13-Cea mai mare bătaie cu zăpadă a avut loc, potrivit Guinness World Records, în data de 12 ianuarie 2013, în Seattle. La “bulgăreală” au luat parte aproape șase mii de persoane.

14-Pentru a supraviețui iernilor, multe animale au dezvoltat diverse tehnici de supraviețuire, cum ar fi migrarea, hibernarea, depozitarea hranei, schimbarea culorilor sau creșterea blănii mai groase.

15-Ideea că doi fulgi de nea nu pot fi niciodată identici este, de fapt, un mit. În anul 1988, un cercetător a descoperit doi fulgi cu exact aceeași formă, proveniți în urma unui viscol puternic în Wisconsin.

iarna

16-Omul de zăpadă, unul dintre cei mai buni prieteni ai iernii, și ai micuților de pretutindeni, este de fapt un „bătrânel” de 30.000 de ani, cel puțin asta suțin istorici.Mai mult, prima menţionare a omului de zăpadă apare într-un manuscris din anul 1380 și abia în Evul Mediu omul de zăpadă a devenit una dintre activitățile de nelipsit ale iernii, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Iarna este anotimpul care aduce Crăciunul. Iarna îl aduce pe batranul Moș Crăciun și primești cadouri indiferent daca ai fost cuminte sau nu. În plus,Crăciunul aduce cu sine o stare minunata de liniste sufleteasca ,mâncare bună și timp nesfârșit în familie. 

DACA VA PLACE ACEST ANOTIMP VA RECOMAND MAI JOS O LISTA DE 10 FILME CU SI DESPRE IARNA.

  • WIND RIVER 
  • The Revenant
  • A Christmas Prince
  • The Mountain Between Us
  • Snowpiercer
  • In Order of Disappearance
  • Everest
  • THE CHRISTMAS CHRONICLES 2
  • Let It Snow
  • THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS