7 animale care sunt imposibil de domesticit.Vezi si de ce

Există animale pe care, oricât de mult au încercat, oamenii nu le-au putut domestici niciodată. Atentie ,aproape toate animalele pot fi îmblânzite, dar nu toate animalele pot fi domesticite sunt 2 lucruri complet diferite.

Zebra este unul dintre cele mai surprinzătoare animale pe care nu le-am îmblânzit niciodată. De fapt, într-un fel, este destul de surprinzător. La urma urmei, caii și măgarii au fost îmblânziți de oameni de ani de zile, iar zebrele par să semene mult cu ei. Oricum, indiferent de cât de mult efort am depune, nu putem îmblânzi aceste animale. Acest lucru se datorează faptului că comportamentul zebrelor este mai puțin previzibil si este posibil să atace oameni (sursa Forrest Harris ·)

domesticit
zebra

Rechinii.Oamenii au avut un oarecare succes în domesticirea animalelor de dimensiuni mai mici pesii in general de acvariu, dar cele mari precum rechinul sau balena nu au avut nici o sansa pentru domesticire.

domesticit
rechin

Leii și tigrii pot fi „îmblânziți” pentru a fi folosiți în spectacole (sau pentru puținii oameni ciudați care doresc să-i țină acasă), dar nu sunt „domesticați”. Prin urmare, orice leu sau tigru cu care aveți de-a face poate, în orice moment, să decidă sa va atace.

domesticit
tigri
Untitled 4 - 999curiozitati.ro

Elefanti. Deși elefanții sunt capturați și dresați de ceva timp în Asia, încă nu îi considerăm domestici. Sunt crescuți selectiv, așa că îi considerăm doar îmblânziți.

fantasy 2995326 1280 1 - 999curiozitati.ro

Hipopotamii. Hipopotamul este considerat a fi unul dintre cele mai periculoase animale din lume. De fapt, ei ucid mai mulți oameni anual decât o fac leii.

domesticit

Elanul.În ciuda acestor provocări, există un proiect de domesticire a elanilor în derulare la ferma de elan din Kostroma, Rusia. Proiectul a început în anii 1930, când Iosif Stalin a decis să înființeze o crescatorie de elani. La fel ca planul regelui Karl XI, proiectul lui Stalin a eșuat. Dar Nikita Hrușciov a reînviat-o când a încercat să domesticească elanul pentru carne. Și acest lucru a eșuat și mai multe ferme de elani s-au închis. [sursa]

domesticit
elan

Ratonii.Acestia isi  își pot folosi mâinile ca oamenii. Acesta este un motiv major pentru care încercările de domesticire au eșuat.

raccoon 3820327 1280 1 - 999curiozitati.ro
raton

A îmblânzi un animal înseamnă pur și simplu a-l obisnui cu prezența oamenilor. Îmblanzirea NU este domesticire. Aproape toate animalele pot fi îmblânzite, dar nu toate animalele pot fi domesticite.

sursa

Citeste si: