De ce poartă indienii punctul roșu?Afla semnificația aici !

Potrivit credinței hinduse, locul de pe frunte dintre sprâncene este un punct nervos important numit chakră. Punctul roșu se numește bindi și este un simbolism al hinduismului și este purtat de femeile hinduse căsătorite.

Dar în India de Sud îl poartă și fetele tinere necăsătorite. Adesea, indienii poartă cenușă sacră, fie un singur punct, fie uneori o linie sau uneori o linie triplă pe frunte, ceea ce indică faptul că sunt Shaiviți, adică devoți ai lui Shiva. Shiva este unul dintre cei mai iubiți zei ai Indiei. În plus, se poartă în multe culori și forme, nu doar roșu sau cerc ,pentru diferite ocazii și etape din viață. În ceea ce privește femeile căsătorite, un punct roșu simplu pe frunte simbolizează căsătoria, dragostea și prosperitatea în timp ce unul negru semnifică moartea partenerului. 

indienii
indienii
sursa foto pixabay

Aplicarea pe frunte te menține intr-o stare relaxata si iti mărește concentrarea. Se mai spune ca punctul este de fapt o reprezentare a celui de-al treilea ochi. Se crede că cei doi ochi trebuie să vadă lumea fizică, iar al treilea ochi este să se concentreze asupra zeului care locuiește în corpul nostru.

Din punct de vedere spiritual, bindi joacă cel mai important rol în cultura hindusă. În fiecare dimineață, un hindus face o baie și stă în rugăciune doar pentru a căuta adevărul absolut prin fiecare rugăciune. Cu toate acestea, este adevărat că nu se poate sta la rugăciune toată ziua. Așa că atunci când ieși din camera de rugăciune, se așteaptă să-ți pui un semn pe frunte, pentru a-ți aminti pe tot parcursul zilei despre toate activitățile și scopul vieții.

indienii
indienii
sursa foto pixabay

În trecut, bindi era făcut din lemn de santal galben și roșu, turmeric roșu și galben, șofran, diverse flori, frasin. Din punct de vedere al sănătății, bindi-ul este purtat între sprâncene unde se află glanda pineală. Acesta este un centru nervos important, iar aplicarea lemnului de santal sau a frasinului menține nervii rece și, astfel, îl menține rece și conservă energia.

Spre deosebire de creștinism/islam, nu exista nici un concept de necredincios sau infidel asa ceva nu există în hinduism. Nu există de asemenea botez sau conversie la hinduism.

Un răspuns amuzant pe care l-am citit este acela ca :
Este un buton de înregistrare. Orice vei spune va fi înregistrat și va fi redat atunci când se consideră necesar, până când mori.

surse : quora. sanskritimagazine.

Citește si :

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire

DE RETINUT:

  • Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
  • Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
  • In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectiva este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
  • Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur daca intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
  • Daca observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .