10 curiozitati despre Israel,cea mai sfântă țară din lume

În mai multe locuri din cartea Genezei ,Dumnezeu promite lui Avraam și copiilor săi Țara lui Israel.Find o țară mică, înconjurată de un miliard de vecini ostili a reușit în 74 de ani să devină lider mondial în agricultură, medicină, știință, produse farmaceutice, modă, muzică, film și, bineînțeles, high-tech.

1-  Ierusalim unul dintre cele mai vechi orașe încă în picioare din lume, a fost distrus de două ori, asediat de 23 de ori, atacat de 52 de ori și capturat și recucerit de 44 de ori.

2-Israelul are a opta cea mai mare speranță de viață din lume: 82 de ani

3-Serviciul Poștal Israel are un departament special de Scrisori către Dumnezeu, pentru toate scrisorile care sosesc la Ierusalim din întreaga lume adresate lui Dumnezeu. Sunt deschise și plasate în crăpăturile Zidului de Vest .Aproximativ 1 milion de bancnote sunt lăsate în Zidul de Vest în fiecare an.

4- Israelul este singura țară care a reînviat o limbă nerostită și a stabilit-o ca limbă națională.

5-Roșiile cherry au fost create inițial în Israel în 1973.

6- Israelul este singura țară din lume care are același nume, se află în același ținut și vorbește aceeași limbă ca acum 3.000 de ani.

7-Poporul Israel și-a primit pentru prima dată numele ca un grup de oameni care s-au adunat în jurul lui Avraam în urmă cu aproximativ 3.800 de ani.

8-La Biserica Sfântul Mormânt o scară veche de lemn a fost sprijinită de o fereastră încă din secolul al XVIII-lea. Nimeni nu o poate muta, deoarece clădirea este administrată de șase biserici diferite și nimeni nu poate fi de acord asupra cui deține scara.

9-În 2020, cele mai populare nume de bebeluși din Israel au fost Mohammad pentru băieți și Miriam pentru fete .

10-O companie israeliană a dezvoltat un generator de apă atmosferică care poate crea apă potabilă curată din aer . A fost implementat în situații de dezastru în întreaga lume.

surse: www.israel21c.org/73-fun-facts-about-israel/ www.quora.com

CITESTE SI: