10 curiozitati interesante despre pești!

 Există peste 30.000 de specii de pești,in apele planetei,si cu siguranta exista lucruri interesante si nestiute de multi .Oamenii de știință au explorat doar 1% din adâncimile oceanului . Ei cred că milioane de noi specii de animale și pești sunt acolo jos, așteaptă să fie descoperite.

1-Majoritatea peștilor nu au pleoape,iar singurul peste care poate clipi este rechinul .

2- Studiile sugerează că peștii nu simt durere!Motivul ar fi lipsa creierului la unele specii.O parte a creierului nostru este folosită pentru a ne permite să simțim durere ,iar unele specii de vietati de pe planeta ,nu au creier.

3-Peștii de apă sărată trebuie să bea mai multă apă decât peștii de apă dulce.Peștii de apă dulce nu beau în mod activ apă , ci absorb apa prin piele și branhii. Pe de altă parte, peștii de apă sărată beau în mod activ apă de mare ,branhiile lor procesează apa și scot sarea

4-Peștii folosesc sunete acustice pentru a comunica. Împărtășind informații despre lucruri precum hrana și comportamentele de împerechere, peștii pot vorbi cu alți pești doar din propria specie de care apartine.

pești

5-Unii pești, precum marele rechin alb, își pot crește temperatura corpului. Acest lucru îi ajută să vâneze prada în apele reci.

6-Un pește se poate îneca în apă. La fel ca oamenii, peștii au nevoie de oxigen, deci dacă nu există suficient oxigen în apă, se vor sufoca.

7-Se crede că peștii puferi sunt cei mai letali pești din lume . Otrava lorse gaseste în carne și un pește puffer poartă suficientă toxină pentru a ucide 30 de oameni. În ciuda acestui fapt, carnea unor specii este considerată o delicatesă în Japonia.Licența speciala le atestă că au finalizat o pregătire corespunzatoare privind pregătirea adecvată a respectivului peste. Examenul final pentru pregătirea lor implică prepararea unui fel de mâncare completă de puferi și apoi o mamanca ei înșiși. Dacă nu sunt afectați, atunci trec.

8-Piranha . În ciuda reputației lor, nu există dovezi clare , înregistrări cu piranha care să mănânce vreodată oameni vii. În schimb, mănâncă de obicei alți pești, fructe care cad în apă, animale și cadavre.

9-Bancuriile de pești au un singur lider.Spre deosebire de haitele de lupi, liderul unui banc de pește nu rămâne în prima linie, ci în centrul bancului. Peștii din jurul său își urmează direcția, înotând în orice direcție peștele principal decide să înoate.

10-Peștii se află pe planeta Pământ de 450 de milioane de ani – de două ori mai mult decât mamiferele.

Citeste si ???

adevarat africa amuzant au schimbat lumea caini ceapa cele mai scumpe colturi ale lumii conspiratie craciun CURIOZITATI INCREDIBILE curiozitati oi de vazut fapte nestiute despre oi film woow firme renumite furnici ghinion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mierea miliarde milioane mister nu stiai asta nu stiai asta despre regina OILE pisici razboi regina Elisabeta II-a ritual unic romania romanii violentii scump suntem unici surprinzatoare trib unic in lume viata furnicilor violenta in vorbire