Descoperă și tu cele mai surprinzătoare 7 feluri de mâncare servita de Crăciun in anumite tari de pe glob.
Te-ai întrebat vreodată ce alimentele se pregătesc și se consumă alte țări în ziua Crăciun?
Am adunat pentru tine câteva dintre cele mai tradiționale delicii servite în întreaga lume in ziua de Crăciun ,si poate doar din curiozitate o sa încerci sa le pregatesti si tu.
mâncare servita de Crăciun
1-In Danemarca. Majoritatea familiilor pregătesc o budincă specială facuta in mare parte din orez (făcută în mod tradițional cu lapte, orez, migdale, vanilie și frișcă) servită ca desert în ziua de Crăciun. Ce face această tradiție atât de specială? In budinca de orez este ascunsa o migdala întreaga si cine o gaseste primește un cadou! O modalitate de a aduce un plus de emoție sărbătorilor in Danemarca.
2-Italia. Italienii pregatesc șapte feluri de mâncare cu fructe de mare, simbolic al numărului șapte, care este cel mai repetat număr din Biblie. Printre cele mai populare feluri de mâncare sunt: baccala , cod la cuptor, calamarii prăjiți, creveții prăjiți, linguine cu sos de scoici sau homar, salata de caracatiță și cocktailul de creveți.
mâncare servita de Crăciun
3-China.Crăciunul nu este o sărbătoare publică în China, neavând practic nici o legătura si culturala cu acest gen de sarbatoare , care își are rădăcinile în creștinismul occidental. Cu toate acestea, sărbătorirea Crăciunului devine din ce în ce mai populară, mai ales în rândul generațiilor tinere de chinezi. În ultimii ani, o tradiție care a fost adoptată este aceea de a împărți mere decorative în Ajunul Crăciunului cu cei dragi.
4-Norvegia. Smalahove este un fel de mâncare făcut din cap de oaie servit cu cartofi și rutabaga. Este servit în mod tradițional de Crăciun și apare a fi o masă festiva pentru populația norvegiană.Mulți norvegieni își încep sărbătorile oficiale de Crăciun pe 23 decembrie cu „Crăciunul mic”, cum zic ei , care include împodobirea bradului și prepararea unei budinci cremoase de orez servită fierbinte cu unt și scorțișoară.
5-Japonia. Un Crăciun japonez implică ceva deloc surprinzător ,puiul prăjit.Si nu orice fel de pui ,mai exact doar cel de la KFC.Aceasta asa zisa masa tradiționala de Crăciun datează din 1974.Din cauza numeroaselor cererii ,multe familii își rezervă masa de Craciun cu luni în avans.
mâncare servita de Crăciun
6-Germania.Aici o masă tradițională de Crăciun include o friptură de rață, gâscă sau iepure. Garniturile sunt de obicei mâncăruri consistente, cum ar fi cartofi .
7-SLOVACIA.Un Crăciun slovac începe cu o masă copioasă pe 24 decembrie și continuă până în ziua de Crăciun. Cel mai consumat si preparat fel de mâncare c este supa de varză murată cu ciuperci mâncată în Ajunul Crăciunului, iar carnea de porc fiind adăugată in meniu doar pe 25 decembrie.
De la capul de oaie servit in Norvegia , până la tradițiile KFC din Japonia, multe dintre aceste meniuri ,delicatese de Crăciun sunt pur si simplu o abatere de la carnea de porc întâlnita in mare parte pe toate mesele romanilor in ziua de Crăciun.
Citeste si:
- 7 curiozități și fapte neștiute despre Iisus Hristos
- Când sforăitul era sport național: Povestea concursului de somn din 1923
- Un zid de 3.200 km și milioane de iepuri: O poveste neobișnuită din Australia
- Împăratul care a interzis bărbile și a impus o taxă pentru cei care o purtau
- 20 curiozități și fapte interesante despre ceapă
amuzant arici BENEFICII DUS CALD beneficii dus rece beneficiile mierii biblia BUJORUL caini ceapa conspiratie craciun curiozati incredibile despre japonia curiozitati despre telefoane CURIOZITATI INCREDIBILE dragoste emblema florala a Romaniei ghinion imediat imediat după ce ați atins incredibil ingenios interzis interzis alimente japonezii Japonia Legende urbane Locuri mierea mister nu s-au întors niciodată pe Lună nu sarbatoreste craciunul nu stiai asta piramide pisici Povestea primul război razboi romania România Secretele stau pe podea cand mananca telefoanele ne fac prosti vanzare bunica zeroo bacterii Între mit și realitate