12 metode șocante de înfrumusețare ce se foloseau in trecut

Arheologii au găsit machiaj pe femeile îngropate, instrumente de frumusețe în mormintele lor și chiar carti de înfrumusețare scrise de femei influențe ale timpului.Inca din timpurile străvechi femeile s-au supus unor practici nebunești de înfrumusețare pentru a arăta cat mai atrăgătoare.

1-Balega de crocodil amestecată cu lapte de măgăriță a fost folosită de Cleopatra ca mască de față. De asemenea, ea se scălda în lapte cu petale de trandafir ore în șir pentru a obține o piele fina.

2-Gheișele au folosit ca bază de fond pastă pe bază de pudră de făină de orez. 

geisha 949978 640 - 999curiozitati.ro

3- Cela mai șocanta metoda de slabire era folosirea de viermi viscoși, pe care femeile ii înghițiteau cu plăcere, deoarece acești viermi le digerau cea mai mare parte a hranei, ținând femeile subțiri și suple.

4-Funinginea era folosită ca si creion de ochi pentru a crea un efect mai atragator.

5-Egiptenii au inventat o metodă naturală de epilare mai exact un amestec de miere și zahăr.

6-Mierea era folosită de asemenea ca metoda de înfrumusețare pentru piele si un par mai sanatos din cauza ca are antioxidanți și elemente vindecătoare care nu numai că îți hidratează pielea și părul, dar le si repară.

1 - 999curiozitati.ro

7-Romanii foloseau placenta ca metoda de înfrumusețare si mai exact ca mască facială. Ei o luau de la nasterea și o întindeau pe toată fața și pe gât și o lăsau să se întărească.

8-Femeile chineze au inventat o mască de față mai exact albuș de ou care il aplicau pe toată fața. 

9-A avea pielea albă ca porțelanul era foarte la modă în Anglia în secolul al XVIII-lea. Albirea pielii la femei a necesitat folosirea gunoiului de grajd .

10-În Roma Antică, cu cât pielea era mai deschisă, cu atât erai mai atractiv. Din acest motiv își puneau praf de cretă pe piele.

11-Femeile din Arabia antică își pun urină de cămilă în păr pentru a-l face mai strălucitor.

12-Aztecii au creat rujul roșu prin topirea gândacilor.

La fel ca și astăzi, metodele de înfrumusețare au avut un rol cheie în societate .

surse : https://beautytidbits.com/2012/05/5-shocking-beauty-secrets-from-ancient-world-history/ https://www.tilestwra.com/24-pragmata-pou-den-ixeres-gia-to-makigiaz-to-9-den-tha-itheles-na-to-xeris/

Citeste si:

adevarat am luat bani amuzant a schimbat istoria baiatul japonez bautura romanilor caceaua romanilor cadouri cadouri de craciun caini ceapa ce cumparam clarvazatoare colturi ale lumii conspiratie covid craciun CURIOZITATI INCREDIBILE de ce nu crezi in covid de salvat de vazut film woow firme renumite greutate porc ideii de cadouri ignat incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta ororile razboiului pisici porci POVESTE DE VIATA poveste trista surprinzatoare truc inghet truc masina Vulcanul care a întunecat lumea

DE RETINUT:

Toate articolele de pe site sunt scrise de noi din informațiile luate din anumite cârti , fie traduse integral sau parțial de pe alte site-uri străine in limba romana.
Textele preluate in totalitate vor avea întotdeauna si sursa.
In cazul in care o persoana considera ca un material postat (text, foto sau video) încalcă drepturile de autor, persoana respectivă este rugata sa ne trimită un e-mail la adresa cristim.bn@gmail.com .

Pe baza informațiilor si dovezilor trimise pe adresa de e-mail, noi vom face modificările necesare.
Noi când ne inspiram de pe mai multe site-uri sau pur si simplu preluam anumite texte sau punem fotografii de pe un site anume, nu știm sigur dacă intr-adevar acel site este autorul in drept sau a preluat din alta parte fără, însă, a menționa sursa sau sursele.
Dacă observați greșeli gramaticale ,ne puteți de asemenea atenționa pe adresa de email menționată mai sus .