Miracolul din mamaliga sau aurul din farfurie

Miracolul consumului de mămăliga îl da numeroasele vitamine și nutrienti pe care aceasta le conține.Este bogata in fier,zinc, vitaminele B6, B12(  este esențială timpul sarcinii la femei) și vitamina E. 

Acest miraculos aliment mai conține ,proteine, carbohidrați și fibre dar care este săracă în calorii .Deoarece mămăliga nu conține gluten, este excelentă pentru cei cu intoleranță la gluten .

Mămăliguța este una dintre cele mai vechi feluri de mâncare din istorie și este considerată una dintre primele preparate gătite.Aspectul mămăligi acel galben aprins ,este ca și cum ai avea aur pur pe masă. În trecut, mămăliga era gătită în mod tradițional pe un foc de lemne  într-un ceaun sau o oală din fontă  .In unele localități din Romana încă se mai gătește in acest mod traditional. Adevărații cunoscători de mămăligă(in special ciobanii de la stana) spun că trebuie amestecată constant în primele 40 de minute de gătit și la fiecare 10 minute în următoarea oră și jumătate. Nevoia de a amesteca direct depinde de cantitatea acestuia: cu cât gătiți mai mult, cu atât procesul necesită mai multă atenție.

Miracolul din mamaliga

Miracolul
sursa foto Mirela Dragnea facebok

Mămăligă românească s-a dovedita fi un aliment-medicament cu ajutorul căruia se tratează o varietate de boli,precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţă în fitoterapie şi nutriţie

Mămăliga poate fi servită într-o varietate de moduri la orice masă a zilei.

Mămăligă este foarte cunoscută în toată Europa, deoarece felul acesta de mâncare se spune ca își are originea din nordul Italiei unde obișnuia să fie servita ca hrană pentru cei săraci, precum țăranii sau chiar familiile muncitoare.

În 1897, scriitorul irlandez Bram Stoker menționa mămăligă în romanul său inspirat de Vlad al III-lea al Țării Românești: „Am servit la micul dejun un fel de terci de făină de porumb despre care spuneau că este „mamaliga”, și ou.”

Faina de mămăligă este vândută în toate magazinele alimentare și supermarketurile din Romania . Este unul dintre cele mai ieftine alimente pe care le puteți găsi acolo.

slide3 1000x400 3 - 999curiozitati.ro

Mămăliga este o mâncare adesea trecuta cu vederea, care este surprinzător de ușor de preparat, dar care este plina de nutrienți și vitamine esențiale organismului nostru .Consumați si voi acest aliment si vei descoperi si tu miracolul din farfurie.

Citeste si :

adevarat afla raspunsul amuzant autotratament Baba Vanga caini ceapa clarvazatoare colturi ale lumii condensul geamurilor conspiratie craciun cult secret cum putem rezolva problema curiozitati despre ciocolata CURIOZITATI INCREDIBILE de vazut fara noroc film woow firme renumite furnici GHICITORI ghinion gninion incredibil ingenios interzis alimente limba romana logo mancare de craciun MESAJE ASCUNDE mesaje din logo mister nu stiai asta OAMENII GHINIONIST pisici placebo predictii razboi romania romanii violentii suntem unici surprinzatoare viata furnicilor violenta in vorbire